ZIARUL BURSA

26 martie 2018
Ediţia din 19.10.2024
"Energia nu trebuie să fie o armă politică"

"Energia nu trebuie să fie o armă politică"

A consemnat Ancuţa StanciuCompanii / 26 martie 2018

"Companiile offshore vor plăti nivelul maxim de 13% la redevenţe"  

"Mi-aş dori să se consume cât mai mult gaz în România"

"Poate unul dintre producătorii de gaz natural se uită şi la oportunitatea de a intra în producţia de îngrăşăminte chimice în România"

"Nu mai cred că va fi construită o capacitate de interconectare între Austria şi Ungaria de 4,4 miliarde mc"

"Exploatările din Marea Neagră - cel mai important şi mai strategic proiect pentru România în domeniul energetic"

"Ieşirea publică dură a Comisarului Canete este puţin nejustificată"

(Interviu cu domnul Răzvan Nicolescu, consultant în cadrul Deloitte, fost ministru pentru energie şi fost preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie)

Reporter: Consideraţi că demararea exploatărilor din Marea Neagră este un proces benefic pentru statul român?

Răzvan Nicolescu: Categoric da. Este cel mai important şi mai strategic proiect pentru România în domeniul energetic. Poate genera miliarde de dolari la bugetul de stat şi o mult mai bună securitate energetică pentru ţara noastră. Nerealizarea lui ar fi o mare lovitură la interesul naţional şi strategic al ţării noastre.

Fostul CEO al "Conpet", candidat pentru Consiliul de Supraveghere al "Transelectrica"

Fostul CEO al "Conpet", candidat pentru Consiliul de Supraveghere al "Transelectrica"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 26 martie 2018

Liviu Ilaşi, fostul director general al "Conpet", este unul dintre cei şapte candidaţi pentru funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere (CS) al Transelectrica (TEL), în vederea alegerilor din Adunarea Generală a Acţionarilor programată pentru 29/30 martie. Liviu Ilaşi a fost înlocuit, în decembrie, de la conducerea executivă a Conpet.

Am luat un şantier naval şi mai multe probleme

OPINII Am luat un şantier naval şi mai multe probleme

Gabriel DumitraşcuCompanii / 26 martie 2018

Gabriel Dumitraşcu

Dincolo de comunicarea patriotardă, mândră şi chiar autolaudativă: "Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acţionar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român şi putem să protejăm inclusiv forţa de muncă înalt calificată de la Şantierul Naval (n.n. Mangalia)", susţinută de minis­trul Economiei, Dănuţ Andruşcă, acesta ar fi trebuit să ne informeze complet, corect şi convingător, în măsura în care a înţeles problemele de la Mangalia. Chiar dacă primirea "moca" a 2% din acţiuni e mai puţin decât şi-ar fi dorit fostul premier Mihai Tudose (care declarase: "Am în­cercat şi se pare că vom reuşi să răscumpărăm 51% din acţiunile pe care le deţine Daewoo la şantierul naval"), faptul marchează un eveniment şi, după părerea mea, readuce în dezbatere şi decizie publică rolul statului în economie. Nu pot să nu remarc că e prima "etatizare", probabil un exerciţiu ideologic punctual, înainte de "etatizarea în masă" propusă prin înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

China ameninţă SUA cu taxe pe importuri de 3 miliarde de dolari

V.R.Internaţional / 26 martie 2018

China a anunţat, vineri, că pregăteşte tarife pentru importuri americane în valoare de 3 miliarde de dolari, care includ articole de la carne de porc la oţel, cerând totodată Statelor Unite "să se retragă de pe marginea prăpastiei", după ce, joi, preşedintele Donald Trump a semnat un memorandum ce conţine taxe vamale punitive pentru bunuri chinezeşti în valoare de până la 60 de miliarde de dolari.

Sphera vizează diminuarea capitalului social cu 56 milioane de lei

Sphera vizează diminuarea capitalului social cu 56 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 26 martie 2018

Sphera Franchise Group (SFG), operatorul restaurantelor KFC şi Pizza Hut, convoacă acţionarii, pentru data de 26-27 aprilie 2018, în vederea aprobării reducerii capitalului social de la 581,99 milioane de lei, la 525,73 milioane de lei, prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor de la 15 lei/titlu la 13,55 lei/titlu, potrivit unui comunicat al societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Turbomecanica propune un dividend de 0,0242 lei/titlu

DIN PROFITUL ANULUI TRECUT Turbomecanica propune un dividend de 0,0242 lei/titlu

A.I.Piaţa de Capital / 26 martie 2018

Acţionarii Turbomecanica (TBM) au fost convocaţi, pe data de 26 aprilie 2018, pentru aprobarea unui dividend de 0,0242 lei/titlu din profitul anului trecut, care, raportat la preţul de închidere al acţiunii de la bursă din data 22 martie, de 0,2795 lei/unitate, oferă un randament brut al dividendului de aproape 8,7%, se arată într-un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Profilaj politic

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 26 martie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Scandalul Cambridge Analytica, dincolo de agitaţia provocată de conştientizarea accesului unor companii private la datele personale a zeci de milioane de utilizatori ai reţelelor sociale, cum a fost cazul cu Facebook, a adus în atenţia opiniei publice internaţionale atât profilajul politic, cât şi utilizarea tehnicilor de prelucrare militară a metadatelor în interesul câştigării unor campanii politice. Odată ce datele se acumulează, asis­tăm la o nouă etapă în înţelegerea specificului operaţiunilor de preluare a datelor şi a informaţiilor care au căpătat în conştiinţa publică eticheta fake news. Ceea ce a realizat Cambridge Analytica a fost un profilaj politic a 50 de milioane de utilizatori de Facebook americani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,6651 lei

DRAGOŞ IONIŢĂBănci-Asigurări / 26 martie 2018

Euro a scăzut, vineri, faţă de leu, cu 0,08 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,6651 lei/euro. Schimburile dintre băncile comerciale au avut loc între un minim de 4,6633 lei/euro şi un maxim de 4,6655...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo