Ministerul Energiei a propus ca membrii Consiliului de Administraţie al Electrica să fie aleşi prin vot cumulativ

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2018

Ministerul Energiei, în calitate de acţionar deţinând 48,78% din capitalul social al Electrica (EL), a solicitat completarea convocatorului adunării generale a acţionarilor din 27 aprilie, cu propunerea ca membrii Consiliului de Administraţie să fie aleşi prin metoda votului cumulativ.

Ministerul a mai cerut totodată stabilirea duratei mandatului membrilor aleşi prin aplicarea metodei votului cumulativ pentru o perioadă de patru ani.

Conducerea Electrica a propus acţionarilor distribuirea a 245,4 milioane de lei sub formă de dividende, reprezentând 100% din profitul net distribuibil realizat anul trecut, stabilit pe baza situaţiilor financiare individuale, după deducerea rezervei legale.

"Consiliul de Administraţie al Electrica a avizat şi va înainta spre aprobare Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, din data de 27 aprilie 2018, propunerea de a distribui un dividend brut în valoare de 0,7237 lei pe acţiune, pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017. Randamentul dividendului propus este de 6,3%, luând în calcul preţul acţiunii Electrica la Bursa de Valori Bucureşti din data de 5 martie 2018. Conform situaţiilor financiare individuale, rezultatul net pe acţiune, la 31 decembrie 2017, este de 0,76 lei/acţiune", se pre­cizează într-un comunicat al com­paniei.

În anul 2017, Electrica a obţinut un profit net individual de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% faţă de cel din 2016, în baza situaţiilor financiare individuale întocmite în conformitate cu IFRS-UE, a informat societatea, care a adăugat: "Acest profit individual include veniturile din dividendele distribuite de filiale, aferente profiturilor înregistrate în anul 2016".

Data de înregistrare a acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge hotărâ­rile din AGA este 8 iunie 2018, iar data plăţii este de 22 iunie 2018.

La nivel de grup, Electrica a obţinut, anul trecut, un profit net consolidat de 172 milioane lei, mai mic cu 63% faţă de cel din 2016, pe baza situaţiilor financiare consolidate întocmite în conformitate cu IFRS-UE.

Ministerul Energiei controlează 48,78% din acţiunile companiei, în timp ce BERD are 6,92%, iar The Bank of New York Mellon (American Depositary Receipts) din New York, SUA, are 3,67% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb