Fostul CEO al "Conpet", candidat pentru Consiliul de Supraveghere al "Transelectrica"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2018

Fostul CEO al "Conpet", candidat pentru Consiliul de Supraveghere al "Transelectrica"

Liviu Ilaşi, fostul director general al "Conpet", este unul dintre cei şapte candidaţi pentru funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere (CS) al Transelectrica (TEL), în vederea alegerilor din Adunarea Generală a Acţionarilor programată pentru 29/30 martie. Liviu Ilaşi a fost înlocuit, în decembrie, de la conducerea executivă a Conpet.

Pe lista finală a candidaţilor, postată pe site-ul Transelectrica, se mai regăsesc patru dintre actualii membri ai CS, respectiv Radu Cristian Eugen, Fănel Mihalcea, Constantin Dumitru şi Alin-Sorin Mitrică. De asemenea, au fost depuse candidaturile pentru Ion Ciuculete şi Gheorghe Olteanu, ambii prezentaţi drept ingineri.

Acţionarii Transelectrica (TEL) au fost convocaţi, pe 29 martie, pentru numirea membrilor Consiliului de Supraveghere, însă, ulterior, convocatorul a fost completat, la cererea Ministerului Economiei, cu puncte referitoare la alegerea administratorilor provizorii, pentru mandate de două luni, începând cu 31 martie.

La Adunarea generală a acţionarilor din 29 martie va fi prezentată şi o informare privind situaţia execuţiei contractelor de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului din perioada 2013-2017, din perspectiva îndeplinirii indi­catorilor de performanţă asumaţi prin Planul de administrare/Planul de management şi contractele de mandat.

Conform notei pregătite pentru AGA, actualul management al Transelectrica consideră nejustificată plata componentei variabile a remuneraţiei foştilor membrii ai Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului, care au dat în judecată compania pentru obţinerea acestor bonusuri. În prezent, cinci foşti membri ai Directoratului (Toni Teau, Constantin Văduva, Octavian Lohan, Cristian Vişan şi Ciprian Diaconu) şi patru foşti membri CS (Ovidiu Artopolescu, Dănuţ Sandu, Cătălin Chimirel şi Radu Bugică) au intentat procese împotriva Transelectrica, aceştia solicitând în total aproximativ 15 milioane de lei plus dobânzi.

Recent, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis desemnarea următoarelor persoane în calitatea de membri provizorii ai Directoratului, pentru patru luni, începând cu data de 17 martie 2018: Georgeta - Corina Popescu, Andreea - Georgiana Florea, Dan - Valeriu Ardelean, Florin - Cristian Tătaru.

Consiliul de Supraveghere a ales-o ca Preşedinte al Directoratului pe doamna Georgeta - Corina Popescu.

Operatorul de transport de energie electrică Transelectrica (TEL) a înregistrat, anul trecut, un profit net de 26 de milioane de lei, în scădere cu 90% faţă de cel obţinut în 2016, de 272 milioane de lei, evoluţie determinată, în principal, de scăderea tarifelor de trans­port al energiei electrice şi a tarifelor din serviciul de sistem tehnologic, se arată în raportul companiei.

Ministerul Economiei este acţionarul majoritar al Transelectrica, cu o deţinere de 58,68%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb