SIF Oltenia estimează venituri în creştere cu 18%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 martie 2012

SIF Oltenia estimează venituri în creştere cu 18%

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) estimează pentru acest an venituri în creştere cu 18%, la 157,6 milioane lei (36,1 milioane euro), însă nu exclud vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la BCR, tranzacţie prin care ar putea încasa aproximativ 40 milioa-ne euro. "Bugetul de venituri şi cheltuieli propus este unul prudent, care nu ia în consideraţie o eventuală vânzare cu caracter excepţional a participaţiei deţinute în Banca Comercială Română. Conducerea societăţii va urmări fructificarea oricărei oportunităţi deosebite oferite de piaţa de capital, prin valorificarea unor pachete de acţiuni, astfel încât indicatorul de profitabilitate obţinut să fie superior celui propus aprobării Adunării Generale", se arată în bugetul SIF Oltenia.

Societatea este singura care nu a vândut acţiunile BCR în cadrul acordului semnat cu Erste în septembrie de cele cinci SIF-uri cu grupul austriac pentru vânzarea titlurilor BCR. SIF Moldova şi SIF Transilvania, primele două SIF-uri care au vândut anul trecut toate acţiunile BCR pe care le aveau, au primit în schimbul a 6% din titlurile băncii o componentă cash de 123,6 milioane lei şi aproape 1% din acţiunile Erste.

Societatea ar putea încasa aproximativ 40 milioane euro pentru acţiunile deţinute la BCR, în condiţiile în care avea un pachet mai mare decât celelalte patru SIF-uri şi a participat anul trecut cu 37,1 milioane lei (8,5 milioane euro) la o majorare de capital a băncii. SIF Oltenia deţine în prezent 6,59% din acţiunile BCR.

"Un obiectiv important al strategiei pe anul 2012 îl constituie continuarea negocierilor cu Erste Group Bank în vederea valorificării participaţiei la BCR, în contextul cadrului general aprobat de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din septembrie 2011. Negocierea urmăreşte ca o eventuală vânzare de acţiuni BCR să nu obtureze politica investiţională, astfel încât să fie posibilă realizarea şi a altor plasamente", se arată în strategia SIF Oltenia.

Cheltuielile ar urma să crească în acest an cu 58%, la 58,7 milioane lei (13,4 milioane euro), de la nivelul de anul trecut, de 37,1 milioane lei (8,5 milioane euro). Peste jumătate din suma estimată pentru acest an este programată pentru chel-tuieli cu vânzările de titluri din portofoliu.

"Politica de restructurare va continua într-un ritm mai lent faţă de anii precedenţi, numărul de emitenţi din portofoliu apropiindu-se de optimul considerat de noi, de circa 75 emitenţi. Astfel, ne vom focaliza spre vânzarea acelor companii în reorganizare/lichidare judiciară. În ciuda faptului că o vânzare a acestora va aduce pier-deri contabile - vânzarea nu se poate face decât la preţuri foarte mici - considerăm că este oportună, având drept consecinţe reducerea costurilor legate de monitorizarea societăţilor în cauză şi atragerea de lichidităţi pentru susţinerea programului investiţional", se arată în strategia SIF Oltenia, potrivit Mediafax.

Conducerea SIF Oltenia estimea-ză un profit net de aproape 87 milioane lei (20 milioane euro), cu peste 4% mai mare faţă de câştigul de anul trecut, de 83,4 milioane lei (19,7 milioane euro).

Şefii societăţii spun că fondurile pentru investiţii vor fi obţinuţi din vânzarea participaţiilor la companii şi nu se vor baza pe dividendele acordate de firmele din portofoliu.

"Vom fructifica oportunităţile care vor fi în piaţă, respectiv lansarea de către Guvern a ofertelor publice pentru Transelectrica, Trans-gaz, Romgaz, Hidroelectrica etc. Alte domenii investiţionale care vor fi în atenţia noastră sunt: indus-tria farmaceutică, industria alimentară, infrastructura, utilităţile şi societăţi comerciale cu activitate în domeniul imobiliar", potrivit strategiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb