SIF Transilvania îl elimină pe Fercală şi apropiaţii de la ARO Palace şi îi pune în loc pe Frăţilă şi Gib-Răduţă

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2020

Noua conducere a SIF Transilvania (SIF3) l-a eliminat pe Mihai Fercală de la conducerea Aro Palace SA Braşov (ARO) şi l-a pus în locul său pe fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, se arată în deciziile Consiliului de Administraţie şi acţionarilor ARO, remise ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). SIF Transilvania deţine controlul asupra companiei cu o participaţie de 85,73%. Alături de Fercală au mai fost eliminaţi de la Aro Palace şi ceilalţi membri doi ai conducerii apropiaţi lui Fercală: Mircea Constantin şi Florin-Dănuţ Buzatu.

Frăţilă a fost repus în acest an ca membru în Consiliul de Supraveghere de la SIF Transilvania, iar prin eforturile acestuia Fercală a fost înlocuit de la conducerea SIF 3. Acum, tabăra ce a preluat controlul asupra SIF Transilvania a început să-l elimine pe Fercală din funcţiile pe care acesta le mai deţine prin fosta funcţie de şef de la SIF 3, printre care şi cele de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Şantierul Naval Orşova (SNO) şi Turism Felix (TUFE).

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat de altfel, astăzi, modificarea formei de administrare a societăţii Aro Palace Braşov din sistem dualist în sistem unitar de administrare, lucru ce ar urma să se întâmple şi la SNO şi TUFE. Din primăvară, SIF-ul cu sediul în Braşov are un nou directorat condus de Marius Moldovan.

Pe lângă fostul preşedinte al directoratului SIF3, din board-ul Şantierul Naval Orşova mai fac parte: Tudor Ciurezu, director general al SIF Oltenia (SIF5), Floriean Firu, Lucian Ionescu şi Marius Ioan Pantea, toţi primind undă verde pentru mandate de patru ani din partea acţionarilor în luna aprilie a anului trecut. În cazul Turism Felix, Consiliul de Administraţie este format din Mihai Fercală, Tudor Ciurezu şi Gheorghe Cotrău, a căror mandat expiră la finele acestui an. 

La Şantierul Naval Orşova, SIF Transilvania are aproape 50% din companie, în timp ce SIF Oltenia are o participaţie de 28,02% iar SIF Muntenia (SIF4) deţine 13,17% din societate. În cazul Turism Felix, SIF Transilvania deţine 63,2% din societate iar SIF Oltenia 28,97%.

Tot ieri, Tony Cristian Gib-Răduţă, care este şi membru al directoratului SIF 3, a fost numit vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie la Aro Palace Braşov. Mandatele lui Frăţilă şi Gib-Răduţă, alături de cele primite de ceilalţi trei administratori noi ai companiei, numiţi tot ieri - Alexandru Mnohoghitnei, Sorin Ion Rădulescu şi Florian Petre Dinu -, sunt pe o perioadă de doi ani. Preşedintele CA va primi 4.500 lei net/lună, vicepreşedintele 4.000 lei net/lună, iar membrii CA 3.500 lei net/lună.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pensionarul Fercala trebuie lasat sa-si traiasca linistit anii de pensie!

    1. Nu-l lasa Make, ca are nevoie de bani

      Cine? Fercală sau Make? Din informațiile pe care le am, niciunul dintre cei doi nu o duce rău financiar, chiar dacă Fercală se situează mult mai sus.

      Cred că de fapt este vorba despre tine, care te îmbuibezi de la SIF 1 și speri ca să te îmbuibezi și de la SIF Oltenia prin intermediul amicului tău Bogdan Drăgoi.  

      Las-o asa, Make

    Va dati suma ce indemnizatii si venituri totale anuale sunt la SNO su TUFE dupa componenta CA-urilor.Peste maxim doua luni si SIF 5 va face ca SIF 1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb