SIF-URILE NU S-AU IMPUS ÎN NOUA CONDUCERE, DEŞI URMAŞII LUI CHELU NU AU INTRAT ÎN ACŢIONARIAT Fiul lui Chelu, ales în conducerea "Vulturul Comarnic"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 septembrie 2015

Fiul lui Chelu, ales în conducerea "Vulturul Comarnic"

SIF Muntenia a lipsit de la AGA

Acţionarii "Vulturul Comarnic" (VULT) au ales, la finalul lunii august, o nouă conducere, formată din urmaşii omului de afaceri Cătălin Chelu, decedat, în 2014.

Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, din noul Consiliu de Administraţie al "Vulturul Comarnic" fac parte Constatin Cătălin Chelu - fiul lui Cătălin Chelu, Doina Ramar, mama acestuia, şi Ioil Rus.

La Adunarea Generală au fost prezenţi SIF3 Transilvania şi Altur Slatina, care au deţineri de 7,12%, respectiv 2,17% din VULT, dar a lipsit SIF4 Muntenia, care are în portofoliu un pachet de 31,19% din companie.

Conform datelor de la BVB, între acţionarii "Vulturul" Comarnic figurează încă defunctul Cătălin Chelu, cu o deţinere de 49,27%.

SIF4 este în litigiu cu "Vulturul", aceasta contestând decizia de listare a companiei pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB. Demersul SIF4 a fost susţinut şi de "Univers" SA, unde SIF Oltenia deţine un pachet de 73,74%.

Motivul contestaţiei este legat de modalitatea de vot în AGA, condiţiile în care nu se discutase succesiunea, iar deţinerea lui Chelu nu fusese împărţită moştenitorilor, conform unor surse.

În presă a apărut informaţia că Chelu avea zece copii - şase băieţi şi patru fete.

La Adunarea Generală de bilanţ, din aprilie, situaţiile financiare pe 2014 ale "Vulturul" au fost respinse, în condiţiile în care la AGA s-au prezentat Univers SA (cu un pachet de 3,78%), dar şi Altur.

În schimb, în iunie, acţionarii au aprobat situaţiile financiare, în condiţiile în care au participat Altur şi SIF Transilvania, în absenţa Univers şi SIF4.

"Vulturul" Comarnic a înregistrat pierderi de 231.829 lei, în prima jumătate a anului, în scădere cu 32,7%, faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul unei cifre de afaceri de 74.633 lei, în scădere cu 33,33%, conform raportului semestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Vulturul" Comarnic are ca obiect principal de activitate fabricarea şi comercializarea de produse refractare silico-aluminoase, ceramică tehnică, mase şi betoane refractare, însă activitatea de producţie este oprită din 2009, iar societatea a avut venituri din alimentaţia publică şi închirieri de spaţii, conform raportului semestrial.

În primul semestru, "Vulturul" Comarnic a vândut un număr de 161.300 de titluri deţinute la "Braiconf" Brăila, iar din veniturile încasate a reuşit să achite o parte din datoriile restante faţă de bugete şi salariaţi, conform raportului citat.

Potrivit companiei, cifra de afaceri şi restul veniturilor societăţii provin din chirii, din vânzări din produse şi mărfuri din stoc, din activitatea de alimentaţie publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb