SILVIU GRIGORESCU, HANNER: "Valoarea tranzacţiilor din The Park a ajuns la 5,4 milioane de euro"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii / 7 iulie 2015

"Valoarea tranzacţiilor din The Park a ajuns la 5,4 milioane de euro"

Vânzările locuinţelor din cadrul complexului rezidenţial au crescut cu 40% faţă de anul trecut, potrivit sursei citate

Dezvoltatorul lituanian Hanner Group a atins vânzări de 5,4 milioane de euro în complexul The Park din zona Tineretului, după ce în ultimele patru luni au fost tranzacţionate locuinţe în valoare de 1,2 milioane de euro, ne-a declarat Silviu Grigorescu, managerul companiei pentru activităţile din ţara noastră.

În opinia domniei sale, ritmul de vânzări din acest an denotă o perioadă foarte bună, cu o cerere constantă venită din partea clienţilor care sunt foarte exigenţi în alegerea locuinţelor.

Silviu Grigorescu ne-a precizat că, în ultimele luni, Hanner a reuşit să vândă aproape în totalitate apartamentele din prima fază a investiţiei din proiectul The Park: "Din 69 de unităţi, mai avem disponibile doar trei apartamente. Până în martie vândusem circa 40 de unităţi. Din martie până la sfârşitul lunii iunie am mai vândut 26 de unităţi. Ritmul de vânzare a crescut substanţial. Anul acesta am vândut în medie circa şapte unităţi pe lună, faţă de o medie de cinci unităţi pe lună în 2014. Creşterea ritmului mediu de vânzare este de 40%".

Potrivit sursei citate, puterea de cumpărare al clienţilor este aceeaşi ca anul trecut. Silviu Grigorescu consideră că economia nu a performat suficient, încât să conducă la o îmbunătăţire substanţială a nivelului de trai şi, implicit, a puterii de cumpărare.

"Ne adresăm aceluiaşi segment de clienţi. Putem să vorbim însă despre o relaxare mai mare din partea băncilor, comparativ cu anii precedenţi, cu privire la acordarea creditele ipotecare, implicit cele prin programul Prima Casă", ne-a spus domnul Grigorescu, subliniind: "Preferinţele clienţilor noştri vizează, în primul rând, amplasamentul ansamblului. The Park beneficiază de o localizare privilegiată. Avem parcul în imediata vecinătate şi o mulţime de alte facilităţi precum şcoli, grădiniţe sau centre comerciale în apropiere. Am investit mai mult în calitatea construcţiei, materialele folosite fiind în cea mai mare parte ecologice, iar echipamentele pe care le-am utilizat sunt de ultimă generaţie, asigurând un nivel minim al consumului energetic. Am încercat să implementăm cât mai multe dintre elementele care definesc construcţiile sustenabile, dorind să oferim o clădire gândită pe baza unor principii de dezvoltare durabilă. Preţurile de vânzare ale locuinţelor de aici sunt specifice zonei, iar gradul de satisfacţie a clienţilor noştri care s-au mutat deja în The Park atrage şi alţi oameni, ca urmare a recomandărilor bune".

"Gradul de ocupare a locuinţelor The Park a ajuns la 95%"

Cererea pentru locuinţele din cadrul complexului The Park se află într-o creştere constantă de la momentul lansării proiectului pe piaţă, ne-a mai spus Silviu Grigorescu, care susţine că lucrările de execuţie pentru a doua clădire din cadrul ansamblului rezidenţial se desfăşoară conform graficului de execuţie. "Spre sfârşitul anului vom termina clădirea şi vom livra în piaţă 130 de apartamente. Momentan, ne apropiem de finalizarea structurii, care va fi gata în luna august", susţine domnul Grigorescu, arătând că, în acest moment, gradul de ocupare a locuinţelor The Park a ajuns la 95%.

Până la sfârşitul anului, Hanner vrea să încheie antecontracte pentru cel puţin jumătate dintre apartamentele din blocul aflat în curs de execuţie, potrivit estimărilor managerului său.

Silviu Grigorescu susţine că majoritatea clienţilor The Park sunt persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, care se documentează foarte bine înainte să ia o decizie. În opinia domniei sale, decizia de achiziţie este luată, în general, în aproximativ o lună de la primul contact cu reprezentanţii de vânzări.

Vânzările din cadrul ansamblului The Park au fost demarate anul trecut, în luna august, după ce dezvoltatorul imobiliar lituanian a anunţat că va construi 460 de locuinţe în zona din apropierea Parcului Tineretului din Bucureşti, investiţia totală fiind de aproximativ 37 de milioane de euro. Complexul The Park este cea mai mare dezvoltare a companiei pe piaţa românească. Primul bloc din ansamblu a fost finalizat anul trecut şi cuprinde 69 de apartamente şi studiouri, cu suprafeţe cuprinse între 48 şi 108 metri pătraţi. Următoarea clădire va fi livrată la finalul acestui an, iar ultima în 2017, conform datelor companiei. Fiecare dintre aceste imobile va avea 130 de studiouri şi apartamente cu două, trei sau patru camere.

Silviu Grigorescu susţine că investiţiile în dezvoltarea locuinţelor noi din Bucureşti vor înregistra o stagnare, în acest an: "2014 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru livrarea de locuinţe noi în Capitală, după 1989. Numărul de unităţi locative construite şi valoarea investiţiilor realizate de dezvoltatorii activi au crescut, faţă de anul precedent. În ultimii ani, mai multe companii mari, internaţionale, au reînceput activitatea pe piaţa locală, iar numărul de proiecte imobiliare amplasate în zona centrală din Bucureşti a crescut, de asemenea, considerabil".

În opinia domniei sale, livrările de locuinţe vor continua în centrul Capitalei, întrucât există terenuri la vânzare sau aflate deja în proprietatea unor companii care doresc să investească în viitorul apropiat. Reprezentantul Hanner Group susţine că preţul terenurilor din Bucureşti nu a crescut mult în 2014 şi că majoritatea construcţiilor au fost realizate în zone mai centrale.

"Este probabil să asistăm la o uşoară creştere a preţului unor terenuri din Capitală, pe fondul unei cereri mai mari din partea dezvoltatorilor", consideră Silviu Grigorescu. În opinia domniei sale, ponderea preţului terenurilor în totalul unei investiţii imobiliare va rămâne, în acest an, la nivelul de 30%, în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb