SIMON PETERS, ANALIST ETORO:  Bitcoin închide săptămâna la cel mai mic preţ de la sfârşitul anului 2020

F.D.
Bănci-Asigurări / 26 septembrie 2022

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor

Bitcoin, cel mai mare criptoactiv din lume, a scăzut la cel mai mic preţ, închizând săptămâna cel mai jos de la sfârşitul anului 2020. O prăbuşire la mijlocul săptămânii a dus miercuri preţul până la 18.117 dolari pe platforma eToro. Preţul şi-a revenit apoi într-o oarecare măsură în cursul săptămânii, în ciuda tranzacţiilor volatile, iar acum se tranzacţionează în jurul valorii de 18.500 de dolari, susţine Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Între timp, Ether continuă să se lupte cu efectele ulterioare ale actualizării The Merge. În timp ce tokenul se apropie mai mult de metricele deflaţioniste, ca şi bitcoin şi alte criptoactive şi preţul Ether a fost afectat de situaţia mai generala la nivel macro de pe pieţele de investiţii.

Conform sursei citate, săptămâna trecută, ether şi-a văzut preţul coborând până la 1.220 de dolari miercuri, înainte de a înregistra o recuperare modestă. Acum se tranzacţionează în jurul valorii de 1.273 dolari pe platforma eToro.

Apple urcă în trenul NFT

Adăugarea discretă de către Apple a acceptării standardizate a aplicaţiilor bazate pe NFT reprezintă un pas uriaş pentru piaţă. În ceea ce priveşte ecosistemele tehnologice, Apple este o companie extraordinar de puternică. În ultimul an, am asistat la mari dueluri cu companii precum Meta pe tema Apple Store şi s-au pus întrebări serioase cu privire la puterea pe care o deţine, spune analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Din acest motiv, acceptarea tehnologiei NFT pe platformă nu trebuie subestimată. Dar există rezerve semnificative. Cea mai mare problemă a multor dezvoltatori în ceea ce priveşte Apple Store este reducerea astronomică a veniturilor lor. Apple percepe un comision de aproximativ 30% pentru dezvoltatori - o cotă uriaşă din venituri pentru oricine se bazează pe ecosistem.

Deşi acest lucru va tempera cu siguranţă intrarea dezvoltatorilor orientaţi spre NFT în acest spaţiu, este totuşi un pas interesant înainte care nu trebuie subestimat în ceea ce priveşte piaţa mai largă. Există şi alte platforme NFT cu costuri de comisionare mult mai mici - dar niciuna nu are amploarea şi influenţa Apple Store.

Emisiunile de Ether se prăbuşesc după The Merge

La mai bine de o săptămână de la The Merge, nivelul emisiunilor de Ether a scăzut cu aproximativ 98%, potrivit Ultra Sound Money. În timp ce înainte de The Merge, reţeaua ar fi creat peste 130.000 de token-uri ETH noi într-o săptămână, în cele 10 zile de la actualizarea reţelei au fost create doar 8.000.

Marea întrebare care se pune acum este - de ce nu vedem un mediu "deflaţionist" care să pună stăpânire pe piaţă? În general, reţeaua creează în continuare mai mulţi ETH decât arde - încă în proporţie de aproximativ doi la unu. Dar nivelul de token-uri noi care intră în reţea s-a redus substanţial.

Avem, de asemenea, efectele macroeconomice generale ale volatilităţii pieţei care influenţează preţul. Acesta urma să fie oricum un mediu dificil pentru debutul The Merge, dar noul mod de a face afaceri al reţelei este încă la început, precizează Simon Peters.

Preţurile GPU se prăbuşesc în China

Costul principalelor plăci grafice utilizate în mineritul de cripto a scăzut vertiginos în ultimele zile, a relatat South China Morning Post (SCMP). În timp ce preţurile au scăzut pe măsură ce lanţurile de aprovizionare încep să se relaxeze, în cele două luni din jurul Ethereum Merge, prăbuşirea a fost foarte vizibilă.

Cheia este intensitatea mult mai mică a reţelei Ethereum după actualizare şi cerinţa mult redusă de putere de calcul pentru minerit. În 2021, astfel de GPU-uri s-au aflat în centrul crizei lanţului de aprovizionare, deoarece preţurile au crescut vertiginos. Penuria de semiconductori a făcut ca preţurile maşinilor de ocazie, în special, să crească vertiginos, deoarece producătorii s-au concentrat pe domenii mai profitabile ale pieţei, scrie sursa citată.

The Merge are un impact economic în lumea reală. Influenţa Ethereum şi, prin extensie, a altor criptoactive, nu trebuie subestimată în acest context. Timpul va spune ce alte aspecte mai resimt impactul trecerii la proof-of-stake, dar, deocamdată, scăderea preţurilor GPU-urilor ar putea fi motiv de sărbătoare pentru unii - în special pentru minerii de Bitcoin, mai spune Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eu vad un lret de 500 000 $ poate chiar 1mil. pt un bitcoin…

    Cum era toamna trecuta :)) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb