Atât bitcoin, cât şi ethereum se tranzacţionează la niveluri mai scăzute după căderea abruptă din 7 septembrie, conform unui comunicat remis redacţiei.
Bitcoin a înregistrat cea mai mare scădere a valorii în urma prăbuşirii de marţi. După ce a fost tranzacţionat aproape de 53.000 de dolari, criptoactivul s-a prăbuşit până la 43.000 de dolari în decurs de 12 ore. De atunci, preţul BTC s-a tranzacţionat în acest interval, iar în această dimineaţă se situa în jurul valorii de 44.700 de dolari.
În acest timp, Ethereum a cunoscut o scădere similară, anuland avansul per ansamblu din luna septembrie. ETH şi-a a început ascensiunea în jurul datei de 1 septembrie, ajungând de la niveluri de tranzacţionare de aproximativ 3.200 de dolari până la puţin sub 4.000 de dolari. În prezent, însă, acesta se tranzacţionează din nou în jurul valorii de 3.300 de dolari.
Scăderea bruscă a Bitcoin umbreşte lansarea sa ca moneda oficială în El Salvador
În ziua în care bitcoin a devenit mijloc de plată legal în El Salvador, ţară din America Centrală, preţul bitcoin s-a prăbuşit cu peste 7.000 de dolari în câteva secunde.
În acea zi a avut loc o creştere bruscă a lichidărilor, deoarece tokenul a fost adoptat ca monedă oficială a ţării, populaţia din Salvador putând acum să efectueze tranzacţii cu obiecte de uz cotidian în criptomonedă.
Cea mai mare lichidare individuală a fost de aproximativ 43 de milioane de dolari, conform Cryptopotato. În 24 de ore au fost lichidate aproximativ 3,5 miliarde de dolari în bitcoin.
Adoptarea în ţară nu a fost uşoară, populaţia făcând cozi la bancomate pentru a retrage dolari americani, potrivit Financial Times.
Ucraina reglementează criptoactivele
Parlamentul ucrainean a legiferat adoptarea unor reglementări oficiale pentru bursele de criptomonede.
Criptomonedele au fost recunoscute legal pentru prima dată prin adoptarea noii legislaţii, Ministerul ucrainean al Transformării Digitale supervizând implementarea noilor reglementări.
Activele digitale vor putea fi lansate acum în Ucraina, şi în plus se va permite instituţiilor bancare să creeze conturi curente pentru deţinerea cripto de către companii, potrivit Anastasiei Bratko de la Ministerul pentru Transformare Digitală.
Ministerul a anunţat, de asemenea, că urmăreşte să obţină noi venituri fiscale din industria cripto, pe măsură ce aceasta se dezvoltă în ţară.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.09.2021, 08:09)
Cumpara-le pe toate sa te umpli de bani