SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "După o scurtă redresare, piaţa criptoactivelor scade din nou"

G.B
Piaţa de Capital / 14 martie 2022

Simon Peters

Simon Peters

După o scurtă revenire săptămâna trecută, piaţa criptoactivelor scade din nou, în timp ce criza ucraineană continuă să agite toate pieţele.

Săptămâna aceasta se pare că va avea mai multe momente cheie, inclusiv votul de astăzi privind interzicerea mineritului de tip "proof-of-work" în UE şi emisiunea de obligaţiuni Bitcoin din El Salvador (a se vedea mai jos).

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacţionându-se în jur de 38.000 de dolari, pentru a se redresa la mijlocul săptămânii, urcând la peste 42.000 de dolari după ştirile privind un ordin executiv privind cripto din partea preşedintelui american Joe Biden.

Ordinul executiv a stabilit obiective importante pentru instituţiile americane pentru a pune bazele unei mai bune reglementări, dar nu conţinea prea multe lucruri cu adevărat substanţiale, în afară de indicii privind un dolar digital american în curs de elaborare.

Preţul Bitcoin a scăzut înapoi rapid după publicarea ordinului, iar acum se tranzacţionează din nou în intervalul 38.000-39.000 de dolari.

Ethereum a urcat, în mod similar, la peste 2.700 de dolari în legătură cu anunţul, dar se tranzacţionează din nou în jurul valorii de 2.550 de dolari în această dimineaţă.

UE votează astăzi reglementări privind mineritul cripto

UE urmează să voteze astăzi reglementări care se referă la activele digitale de tip "proof-of-work," care ar putea avea ramificaţii pe scară largă.

Legislaţia privind pieţele cripto (Markets in Crypto-Assets - MiCA) este supusă la vot, majoritatea observatorilor spunând că rezultatul este în prezent prea strâns pentru a putea fi anticipat. Legislaţia conţine dispoziţii-cheie care ar face practic imposibile în UE activităţi precum mineritul de bitcoin.

Proiectul de lege, în forma actuală, ar impune minerilor să prezinte planuri de conformitate privind sustenabilitatea mediului. Dacă nu le-ar prezenta, nu ar mai putea funcţiona în UE. Implicaţiile acestei măsuri sunt uriaşe - UE este o jurisdicţie importantă pentru mineritul de criptoactive şi pentru cripto în general, peste 10 % din puterea hash globală a bitcoin provenind din această regiune.

Deşi nu este de amploarea interdicţiei de exploatare minieră a bitcoin din China, implicaţiile pentru preţul BTC şi pentru alte criptoactive care îl urmează în funcţie de preţ, ar putea fi semnificative în următoarele câteva zile. Piaţa criptoactivelor a fost zdruncinată de evenimente, iar acest lucru ar putea duce la o altă perioadă de tranzacţionare dificilă dacă legislaţia va fi aprobată.

El Salvador se pregăteşte să emită obligaţiuni în bitcoin

El Salvador face ultimele pregătiri pentru emiterea în această săptămână a aşa-numitelor "obligaţiuni Bitcoin".

Naţiunea din America Centrală a derutat criticii în ultimul an, făcând din criptoactiv un mijloc legal de plată în ţară, preşedintele Nayib Bukele anunţând în diverse rânduri pe Twitter că naţiunea cumpără tokenuri.

Emiterea primelor sale obligaţiuni garantate cu bitcoin este un moment crucial pentru politicile îndrăzneţe de criptofinanţare ale ţării. Nicio altă naţiune de pe glob nu a mers atât de departe şi nu a făcut un pas atât de îndrăzneţ în adoptarea acestei tehnologii.

Se spune că cererea pentru aceste obligaţiuni este redusă în rândul investitorilor instituţionali, deoarece aceştia aşteaptă să vadă rezultatul cererii iniţiale pentru aceste instrumente şi ţin cont de avertismentele unor instituţii importanţe precum FMI.

Dar, la fel ca în cazul multor aspecte legate de cripto, începuturile unui proiect nou se află adesea în mâinile investitorilor care văd potenţialul acestuia. Adoptarea criptoactivelor ca mijloc de plată a fost limitată în ţară, astfel încât s-ar putea ca observatorii internaţionali mai entuziaşti să răspundă la apelul de a cumpăra.

Singapore va impune taxe pe NFT-uri

Singapore şi-a anunţat intenţia de a începe să taxeze tokenurile nefungibile (NFT).

Tehnologia a avut un an remarcabil în 2021, dar în 2022 piaţa cripto în general a întâmpinat greutăţi, confruntându-se cu provocările generate de creşterea ratelor dobânzilor şi de criza din Ucraina.

Singapore spune că va aplica impozite celor care obţin venituri din tranzacţionare şi din tranzacţiile cu NFT. Singapore, renumit pentru impozitarea redusă, nu are un impozit pe câştigurile de capital din activele tradiţionale, cum ar fi proprietăţile sau acţiunile, astfel încât proprietarii de NFT nu ar fi afectaţi de o astfel de taxă. Însă aceştia vor deveni pasibili de o rată de impozit pe venit de 22%, deoarece autorităţile intenţionează să impoziteze NFT-urile precum o fac cu alte active.

Ţara a fost neutră în ceea ce priveşte tehnologiile, precum NFT-urile şi chiar criptoactivele în sens mai larg. De exemplu, trebuie să-şi avertizeze cetăţenii cu privire la investiţiile digitale, fără a-i descuraja în mod activ. Autoritatea monetară din Singapore (MAS) a declarat recent că nu va reglementa NFT-urile, deoarece activul subiacent al token-urilor nu intră în sfera sa de competenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb