SIMON PETERS, ANALIST ETORO: Temerile legate de inflaţie şi îngrijorările geopolitice provoacă noi scăderi pe pieţele cripto

Piaţa de Capital / 14 februarie 2022

Simon Peters

Simon Peters

Pieţele de criptoactive au oscilat spre sfârşitul săptămânii trecute, temerile legate de inflaţie şi cele geopolitice provocând noi scăderi.

Bitcoin a început săptămâna tranzacţionându-se la peste 41.500 de dolari şi a urcat joi la un maxim de 45.4678 dolari. Dar, datorită îngrijorărilor reapărute pe pieţe în legătură cu tensiunile geopolitice dintre Ucraina şi Rusia, preţul s-a diminuat pentru a încheia săptămâna în stagnare. BTC se tranzacţionează acum în jurul valorii de 42.000 de dolari.

Între timp, Ether a început săptămâna sub 3.000 de dolari, înainte de a se tranzacţiona joi la un maxim de 3.237 de dolari pe platforma eToro. De atunci, preţul a scăzut şi se tranzacţionează acum în jurul valorii de 2.850 de dolari.

Având în vedere că datele privind inflaţia sunt probabil acum deja luate în considerare, investitorii vor urmări evoluţiile din Europa de Est. De asemenea, sunt cu ochii pe Fed, care raportează cea mai recentă decizie de politică monetară, mulţi anticipând o intervenţie mai fermă.

În timp ce o mare parte din intenţiile viitoare ale Fed sunt deja luate în calcul pe pieţele de criptoactive, orice indiciu că ar putea acţiona mai rapid şi mai dur va avea un potenţial impact negativ asupra preţurilor.

Modificările privind plăţile Apple Play ar putea putea ridica preţul criptoactivelor

În curând utilizatorii Apple Pay ar putea să poată face plăţi la comercianţi folosind cripto.

Funcţia "Tap to Pay", care urmează să fie lansată, va conţine integrarea pentru plăţi fără contact de la "Apple Pay, carduri de credit şi de debit fără contact şi alte portofele digitale".

Acest lucru deschide în mod direct uşa către potenţiale plăţi prin portofele de criptoactive, presupunând că Apple nu împiedică în mod deliberat o astfel de opţiune.

Integrarea are implicaţii enorme pentru cripto. Când PayPal a adăugat integrări cripto în infrastructura sa, a făcut ca piaţa să explodeze. Infrastructura Apple nu este mai puţin influentă şi ar putea face ca preţurile criptoactivelor să explodeze.

Hashrate-ul Bitcoin creşte din nou

Hashrate-ul Bitcoin, care măsoară numărul de computere angajate activ în mineritul criptomonedei, a atins un nou maxim istoric, potrivit datelor Blockchain.com.

Hashrate-ul cripto a urcat în mod constant din iulie 2021 şi a oscilat puţin, în ciuda scăderilor recente ale preţului bitcoin. Stabilitatea mare a hashrate-ului este un semnal pozitiv că recenta scădere este legată mai degrabă de o incertitudine temporară decât de un angajament pe termen lung din partea unor jucători importanţi, precum minerii.

Datele referitoare la hashrate tind să întârzie faţă de preţul bitcoin, astfel încât este posibil să asistăm la o oarecare scădere dinspre maximele istorice, dar preţul bitcoin este pe cale să recupereze terenul pierdut în ianuarie.

Poziţia hashrate-ului la niveluri atât de ridicate indică faptul că există mai mulţi participanţi ca oricând în reţea, lucru care va da încredere semnificativă investitorilor pe termen lung.

Gucci cumpără teren în Sandbox Metaverse

Gucci a cumpărat un teren în Sandbox, un pas important în Metaverse, care ar putea declanşa o succesiune de achiziţii de terenuri virtuale de la alte firme de modă.

Achiziţia este o mare declaraţie de intenţie din partea brandului de lux şi ar putea marca începutul unei curse pentru spaţiu în tărâmurile emergente din Metaverse.

Mărcile de lux trebuie să demonstreze că se află în fruntea inovaţiilor majore, astfel încât mişcarea Gucci poate fi comparată cu proiecte similare în spaţiul NFT. În urma acestei declaraţii de intenţie, este foarte posibil să vedem mai multe mărci de lux călcând pe urmele lui Gucci într-o succesiune rapidă.

Gucci va găzdui experienţe digitale de modă bazate pe "Gucci Vault" în spaţiul său Sandbox. Tokenul Sandbox (SAND), care este disponibil pe platforma eToro, a cunoscut o creştere majoră a preţului său începând cu 2020, dar, similar cu restul pieţei de criptoactive, a înregistrat scaderi majore în 2022. Tokenul a atins un maxim istoric de 8,25 dolari în noiembrie, dar în prezent se tranzacţionează sub jumătate din acest nivel, în jurul valorii de 3,85 dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb