Simon Peters, eToro: "Pieţele cripto au crescut cu 10% ca urmare a reducerii ratelor dobânzilor de către Fed"

Bănci-Asigurări / 24 septembrie

Simon Peters, eToro: "Pieţele cripto au crescut cu 10% ca urmare a reducerii ratelor dobânzilor de către Fed"

Pieţele cripto au crescut cu 10% săptămâna trecută, când Rezerva Federală a SUA a redus ratele dobânzilor cu 0,50%, prima reducere a ratelor dobânzilor efectuată de Fed în ultimii patru ani, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, rata dobânzii pentru fondurile federale a fost redusă de la un interval-ţintă de 5,25%-5,50% la 4,75%-5,00%, ca răspuns la progresul către ţinta de inflaţie de două procente a Fed înregistrat de la ultima întâlnire din iulie a instituţiei americane.

Bitcoin a înregistrat o creştere de 6%, revenind la 64.000 de dolari, preţuri văzute ultima dată pe 26 august anul acesta. ETF-urile bitcoin de tip spot au înregistrat, de asemenea, intrări de capital săptămâna trecută, în valoare de 412 milioane de dolari.

Este interesant că ultimul grafic Dot-Plot publicat, care ilustrează estimările Fed pentru ratele dobânzilor pe termen lung, a arătat că oficialii văd rata fondurilor federale ajungând la un interval ţintă de 4,25%-4,50% la sfârşitul anului, cu 0.5% mai mică decât intervalul ţintă actual. Acest lucru sugerează că vor urma mai multe reduceri ale ratelor dobânzilor la reuniunile Fed din noiembrie şi decembrie.

Potrivit CME FedWatch, piaţa estimează în prezent un interval ţintă pentru nivelul dobânzii fondurilor federale de 4,00%-4,25% până la sfârşitul anului, o scădere de 0.75% faţă de nivelurile actuale.

Interesul se mută acum pe datele de vineri privind cheltuielile de consum personal, PCE fiind indicatorul preferat al inflaţiei pentru Fed. O cifră mai mică decât cea prognozată ar putea determina pieţele să crească în continuare, anticipând posibile reduceri şi mai mari ale ratei dobânzii în lunile următoare.

ŞTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENŢIA

Donald Trump efectuează o tranzacţie istorică cu bitcoin

Donald Trump a efectuat săptămâna trecută una dintre cele mai memorabile tranzacţii din istoria bitcoin, devenind primul preşedinte american care a efectuat o plată folosind criptomoneda.

Trump a vizitat PubKey, barul cu tematică bitcoin din New York City, miercurea trecută, unde a cumpărat un rând de burgeri pentru clienţii prezenţi, folosind bitcoin.

Trump a fost un susţinător al industriei cripto în timpul acestei campanii prezidenţiale, în ciuda faptului că anterior a fost un sceptic cripto şi a numit Bitcoin o "înşelătorie". Această achiziţie istorică de burgeri este văzută ca o dovadă suplimentară că şi-a schimbat părerea.

Regatul Bhutan a devenit un important deţinător de bitcoin

Regatul Bhutan a fost identificat ca un important deţinător de bitcoin săptămâna trecută.

Platforma de analiză on-chain Arkham Intelligence a devenit prima care a identificat public adresele bitcoin aparţinând diviziei suverane de investiţii a ţării, Druk Holding & Investments, indicând deţineri în valoare de 13 000 bitcoin, aproximativ 813 milioane de dolari la preţurile actuale ale pieţei.

Aceasta înseamnă că Bhutan deţine în prezent o cantitate mai mare de bitcoin decât unele dintre cele mai importante companii miniere de bitcoin listate public, cum ar fi Riot Platforms şi Cleanspark, precum şi decât companii precum Tesla şi Block, care au cumpărat şi deţin bitcoin ca activ de rezervă.

Deţinerile de bitcoin ale Bhutanului sunt, de asemenea, mai mult decât duble faţă de cele ale El Salvador, prima ţară care a făcut din bitcoin o monedă oficială în 2021. Deţinerile de bitcoin ale El Salvador se ridică în prezent la 335 de milioane de dolari, dar Bhutan are doar aproximativ 12% din populaţia El Salvadorului.

Spre deosebire de majoritatea guvernelor, deţinerile de bitcoin ale Bhutanului nu provin din confiscările de active ale forţelor de ordine, ci din operaţiunile de minerit bitcoin, care au crescut semnificativ de la începutul anului 2023, conform unei postări pe "X" a lui Arkham.

Commerzbank va oferi clienţilor corporativi servicii de custodie şi tranzacţionare a criptomonedelor

Una dintre cele mai mari bănci germane, Commerzbank, a anunţat săptămâna trecută că va oferi clienţilor săi corporativi servicii profesionale de custodie şi tranzacţionare a criptoactivelor în parteneriat cu filiala Crypto Finance a Deutsche Börse.

Serviciul oferit se va concentra iniţial pe bitcoin şi ethereum.

Commerzbank va gestiona custodia activelor digitale, în timp ce Crypto Finance va asigura tranzacţionarea sigură a acestora.

Parteneriatul cu Commerzbank este o altă reuşită pentru Crypto Finance, care a anunţat la începutul acestei luni un parteneriat similar cu banca elveţiană Zurcher Kantonalbank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb