Simon Peters, eToro: Pieţele cripto îşi revin după scăderea de luni

Bănci-Asigurări / 6 august 2024

Simon Peters, eToro: Pieţele cripto îşi revin după scăderea de luni

Pieţele cripto au scăzut drastic în timpul sesiunii de tranzacţionare asiatice de luni, deoarece un raport mai slab privind locurile de muncă din SUA şi o rată mai mare a şomajului de vineri au stârnit temeri legate de recesiune, determinând investitorii să fugă de activele de risc, spune Simon Peters, analist eToro.

În plus, un yenul japonez mai puternic ca urmare a recentei creşteri a ratei dobânzii de către Banca Japoniei, temerile legate de rambursarea creditorilor de către defuncta bursă cripto Mt.Gox şi faptul că Jump Crypto pare să lichideze poziţii de criptomonede în valoare de sute de milioane de dolari, în special ethereum, au contribuit la scăderile de pe pieţele de criptoactive.

Peste 675 de miliarde de dolari au fost şterşi din capitalizarea totală a pieţei criptoactivelor în cursul acestei săptămânii.

Indicatorii tehnici arată acum ca "oversold" sau supra-vândut, iar indicii Fear/ Greed ce contorizează sentimentul de frică şi de lăcomie pentru piaţa cripto semnalează "frica", lucru care este, de obicei, un semn de atingere a unui minim al preţului.

De atunci, piaţa şi-a revenit uşor, câştigând 220 de miliarde de dolari în capitalizarea de piaţă în ultimele 24 de ore, dar trebuie să aşteptăm şi să vedem dacă revenirea continuă în zilele următoare sau dacă urmează o nouă scădere.

Consilierii financiari ai Morgan Stanley vor oferi clienţilor ETF-uri bitcoin de tip spot

După cum a relatat CNBC, banca americană de investiţii Morgan Stanley a comunicat celor aproximativ 15.000 de consilieri financiari ai săi că le va permite în curând să recomande clienţilor eligibili să achiziţioneze acţiuni a două dintre ETF-urile bitcoin de tip spot aprobate de SEC, acestea fiind iShares Bitcoin Trust de la BlackRock şi Wise Origin Bitcoin Fund de la Fidelity, o premieră printre băncile importante de pe Wall Street.

Decizia Morgan Stanley este un alt semn al adoptării bitcoin de către sistemul financiar tradiţional, răspunzând unei cereri din partea clienţilor care doresc expunere la acest spaţiu.

Numai clienţii cu o valoare netă de cel puţin 1,5 milioane de dolari, cu o toleranţă agresivă la risc şi care doresc să facă investiţii speculative sunt potriviţi pentru a fi abordări privind achiziţia de ETF bitcoin de tip spot, se arată în raport.

Tether raportează profituri de 5,2 miliarde de dolari pentru prima jumătate anului 2024

Tether, emitentul de stablecoin USDT, şi-a anunţat recent raportul de atestare pentru T2 2024.

Principalele concluzii ale auditului arată că Tether a realizat un profit net record de 5,2 miliarde de dolari pentru prima jumătate a anului şi a evidenţiat deţinerile semnificative de către companie de obligaţiuni de trezorerie americane, care au depăşit 97,6 miliarde de dolari, un nou maxim istoric. Acest lucru duce expunea Tether la obligaţiuni de trezorerie peste cea a Germaniei, Emiratelor Arabe Unite şi Australiei, se mai spune în raport.

USDT este considerat cel mai mare stablecoin din industria cripto şi a treia cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piaţă. Raportarea de date financiare solide continuă să dea încredere în emitent, care a fost supus la un moment dat unei atentii semnificative din partea autorităţilor.

Dificultatea mineritului de Bitcoin atinge un nivel record

Dificultatea mineritului Bitcoin, măsura statistică a numărului de hash-uri (sau iteraţii de funcţii) care trebuie generate de mineri pentru a adăuga un nou bloc la blockchain-ul Bitcoin, a atins un nou record de 90,67 trilioane de hash-uri în urma celei mai recente ajustări. Dificultatea este reglată în reţeaua Bitcoin la fiecare 2016 blocuri (aproximativ la fiecare două săptămâni).

O dificultate mai mare înseamnă că va fi nevoie de mai multă putere de calcul pentru a mina acelaşi număr de blocuri, ceea ce face reţeaua Bitcoin mai sigură împotriva atacurilor, ceea ce este pozitiv.

Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, că firmele de minerit mai mici ar putea fi supuse unei presiuni din ce în ce mai mari, fiind nevoite să muncească mai mult pentru a rămâne viabile, ceea ce ar putea duce la închiderea operaţiunilor şi, eventual, la vânzarea oricăror deţineri de bitcoin, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra preţurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb