Simon Peters: "Pieţele cripto se redresează în urma publicării cifrelor privind inflaţia, iar atenţia se îndreaptă către decizia Fed"

Bănci-Asigurări / 17 septembrie

Simon Peters: "Pieţele cripto se redresează în urma publicării cifrelor privind inflaţia, iar atenţia se îndreaptă către decizia Fed"

Pieţele cripto şi-au revenit săptămâna trecută după datele mai bune decât cele prognozate privind inflaţia din SUA, spune Simon Peters, analist eToro.

Mai exact, bitcoin a încheiat săptămâna cu o creştere de 8%, alimentată de ştirea de vinerea trecută că Microstrategy a adăugat încă 18.300 de bitcoin, aproximativ 1,11 miliarde de dolari la deţinerile sale.

Microstrategy se află acum printre primele cinci entităţi care deţin bitcoin, cu 244.800 de bitcoin, echivalent cu aproximativ 14,6 miliarde de dolari la preţurile actuale ale pieţei.

Accentul în această săptămână se va îndrepta spre şedinţa Rezervei Federale a SUA de miercuri, în care Fed este de aşteptata să facă o primă reducere a ratei dobânzii de referinţă, după ce dobânzile au fost crescute la niveluri foarte ridicate anul trecut.

ÎN ACEASTĂ SĂPTĂM NĂ

Şedinţa şi conferinţa de presă Fed

Rezerva Federală a SUA îşi va încheia o noua reuniune miercuri în această săptămână, când este aşteptată să anunţe prima reducere a ratei dobânzii de referinţă.

Potrivit CME FedWatch, pieţele favorizează uşor o reducere de 25 de puncte de bază în prezent, mai degrabă decât o reducere mai agresivă de 50 de puncte de bază.

De asemenea, pieţele vor fi foarte atente la conferinţa de presă a preşedintelui Fed, Jerome Powell, pentru orice indicii privind politica monetară viitoare.

Evenimente cripto

Token 2049, un eveniment cripto în care fondatorii şi directorii celor mai importante companii şi proiecte Web3 îşi împărtăşesc viziunea asupra industriei, are loc miercuri 18 şi joi 19 septembrie în această săptămână în Singapore.

Printre speakerii notabili se numără Vitalik Buterin (co-fondator al Ethereum), Anatoly Yakovenko (co-fondator al Solana) şi Justin Sun (fondator al Tron)

Tot în Singapore, Solana Breakpoint 2024, o conferinţă globală organizată de Fundaţia Solana, va avea loc vineri 20 şi sâmbătă 21 septembrie, unde am putea auzi despre evoluţiile viitoare ale reţelei Solana, în special despre progresul mult aşteptatei actualizări Firedancer.

ŞTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENŢIA

Parlamentul britanic introduce un proiect de lege pentru clarificarea statutului juridic al criptoactivelor

Parlamentul britanic a introdus săptămâna trecută proiectul de lege privind proprietatea (inclusiv privind activele digitale, etc.), ceea ce înseamnă că, pentru prima dată în istoria Marii Britanii, activele digitale, cum ar fi criptomonedele şi jetoanele nefungibile, pot fi considerate proprietate personală.

Anterior, bunurile digitale nu erau incluse definitiv în domeniul de aplicare al legislaţiei engleze şi galeze privind proprietatea, lăsând proprietarii într-o zonă gri din punct de vedere juridic în cazul în care apăreau dispute privind bunurile lor.

Noua lege va oferi protecţie juridică proprietarilor şi companiilor împotriva fraudei şi înşelăciunilor, ajutând în acelaşi timp judecătorii să soluţioneze cazurile complexe în care bunurile digitale sunt contestate sau fac parte din înţelegeri, de exemplu în cazurile de divorţ.

Standard Chartered lansează un serviciu de custodie a activelor digitale în EAU

Banca Standard Chartered a anunţat săptămâna trecută că a lansat un serviciu de custodie a activelor digitale în Emiratele Arabe Unite, după ce a primit o licenţă din partea Autorităţii pentru servicii financiare din Dubai.

Serviciul de custodie va privi iniţial bitcoin şi ethereum. Brevan Howard Digital, divizia dedicată criptoactivelor şi activelor digitale a platformei globale de gestionare alternativă a investiţiilor Brevan Howard, este confirmată drept clientul inaugural al produsului.

Banca intenţionează să îşi extindă domeniul de aplicare în lunile următoare pentru a cuprinde o gamă mai largă de active digitale şi analizează în mod activ oportunităţile de extindere a serviciilor sale de custodie la alte centre financiare cheie din pieţele unde activează, se mai arată în comunicat.

CryptoPunks NFT în valoare de 1,43 milioane de dolari "vândut" pentru 23.000 de dolari

Potrivit unei postări pe platforma de socializare "X" a dezvoltatorului de contracte inteligente @0xquit, un cryptopunk rar (#2386 mai exact) s-a "vândut" săptămâna trecută cu mult sub valoarea de piaţă, după ce un cumpărător răbdător a capitalizat inteligent o funcţie de cumpărare de pe o platformă de proprietate fracţionată NFT, în prezent dispărută.

Prin intermediul platformei de proprietate fracţionată NFT Niftex, punk #2386 a fost fracţionat în 10.000 de tokenuri ERC-20 în septembrie 2020 şi împărţit între 257 de deţinători.

După închiderea platformei, cryptopunk-ul a rămas totuşi fracţionat şi a fost blocat într-un contract inteligent escrow.

O parte din funcţionalitatea platformei Niftex constă în faptul că proprietarul unei fracţiuni poate face o ofertă pentru toate celelalte fracţiuni. După 14 zile, dacă oferta nu este contracarată, fracţionarea este inversată şi NFT intră în proprietatea "declanşatorului", utilizatorul care a făcut oferta.

La 28 august, declanşatorul necunoscut a făcut o ofertă de 0,001 ethereum pe fracţiune (10 ethereum pentru toate cele 10.000 de fracţiuni), aproximativ 23.000 de dolari, pe care niciun alt deţinător de fracţiuni nu a reuşit să o contraoferteze.

Potrivit site-ului cryptopunks, fracţiunea #2386 are acum o ofertă curentă de 605 ethereum, aproximativ 1,43 milioane de dolari, o creştere a preţului de aproape 6120%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb