Sindicaliştii de la "Sodica" Govora au manifestat în zadar în faţa AVAS

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2006

Răzvan Orăşanu, preşedintele instituţiei, a dat ordin să nu discute nimeni cu protestatarii

Sindicaliştii de la Uzinele "Sodica" Govora, care au pichetat ieri sediul AVAS, au fost ignoraţi de reprezentanţii instituţiei. Achille Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP), ne-a declarat că, din informaţiile primite de la şefa de cabinet a preşedintelui AVAS, Răzvan Orăşanu ar fi emis un ordin către toţi reprezentanţii conducerii instituţiei prin care le-a interzis acestora să poarte discuţii cu sindicaliştii, atît timp cît domnia sa lipseşte din clădire. Achille Duţu ne-a spus: "Pre-şedintele AVAS ne ignoră în continuare, dar noi vom veni şi mîine şi poimîine, pînă cînd problemele noastre vor fi rezolvate". Domnia sa ne-a mai spus că ezitarea lui Orăşanu, în ceea ce priveşte semnarea actului prin care întreprinderea urmează să intre în posesia unui inves-titor polonez interesat să deruleze o investiţie de 90 milioane euro la Govora, nu face decît să slăbească încrederea respectivului afacerist în mediul de afaceri autohton şi în instituţiile statului. În acelaşi timp, liderul sindical îi solicită preşedintelui AVAS să-şi motiveze atitudinea şi, în cazul unui refuz faţă de iniţiativa investitorului polonez, să vină cu o alternativă menită să redreseze întreprinderea.

De asemenea, într-un comunicat al FSLCP se arată că o abordare neconstructivă şi nerealistă din partea preşedintelui AVAS a situaţiei reprivatizării SC "Uzinele Sodice Govora" SA ar putea să conducă această unitate spre un colaps economic, iar, în plan social, consecinţele negative ar putea fi majore atît pentru salariaţii respectivei societăţi, cît şi pentru alţi angajaţi ai Platformei Chimice Vîlcea.

Din 59 de oameni aflaţi la conducerea AVAS nu s-a deranjat nici măcar unul să vorbească cu sindicaliştii

Pe de altă parte, de la AVAS ni s-a spus că ieri fiind şedinţă de Guvern, acest lucru ar explica de ce nimeni nu a stat de vorbă cu sindicaliştii protestatari. Însă din cîte ştim noi, la şedin-ţele Executivului participă pre-şedintele instituţiei şi nu toată armata de oameni aflaţi la conducerea AVAS. E greu de crezut că dintre cei patru vicepre-şe-dinţi, şapte directori generali, trei directori generali adjuncţi, treisprezece consilieri, douăzeci şi şapte de directori şi patru directori adjuncţi, nu s-a găsit nici o persoană disponibilă să dialogheze cu sindicaliştii în numele preşedintelui Autorităţii. Dacă ordinul lui Orăşanu i-a oprit pe toţi cei menţionaţi mai sus în spatele uşilor propriilor birouri, atunci de ce este necesară o echipă atît de numeroasă să conducă AVAS? Sau poate tînărul preşedinte al instituţiei preferă să se asigure personal că lucrurile se desfăşoară aşa cum "trebuie", deşi nu ar fi fost prea greu ca, prin intermediul unui vice-preşedinte, să si-muleze măcar că îl interesează ce vor cei de la Govora.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb