Sindicatele: 80.000 de bugetari nu au salariile asigurate în 2011

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2010

80.000 de angajaţi din sectorul public nu au salariile asigurate anul viitor, au anunţat, ieri, liderii sindicali, la finele unei discuţii de la Ministerul Muncii pe tema legii salarizării unice.

Vicepreşedintele Alianţei "Sed Lex", Răzvan Bordeanu, a explicat că dacă fondul de salarii convenit cu FMI, de 39 miliarde de lei pentru anul viitor, va fi menţinut, atunci 7% dintre bugetari, reprezentând aproximativ 80.000 de persoane, nu vor avea asigurate salariile. Viceliderul "Sed Lex" a subliniat că acest lucru ar însemna noi reduceri de salarii sau noi disponibilizări.

Majorare salarială cu 16%?

Reprezentantul Federaţiei Sanitas, Adrian Bârea, a precizat, la finele dis-cuţiilor pe tema Legii salarizării, că reprezentanţii Guvernului au în vedere să folosească, anul viitor, ca bază de calcul salariile din luna decembrie plus o majorare medie de 16%.

Declaraţiile sale vin în contextul în care ministrul Finanţelor Publice, Gheor-ghe Ialomiţianu, a declarat, ieri, că salariile în 2011 vor creşte cu certitudine, evitând să spună o cifră în acest sens, dar a precizat totuşi că varianta de 15% ar putea fi luată în calcul.

Adrian Bârea a mai adăugat că, deocamdată, nu s-a stabilit cât va fi coeficientul 1 din legea salarizării, întrucât nu a existat o ofertă din partea Guvernului. Bârea a mai spus că există două oferte din partea patronatelor pentru salariul minim pe economie, una de 650 de lei şi alta de 705 lei, dar Guvernul încă nu s-a pronunţat.

Patronatele ar putea accepta un salariu de 705 de lei cu condiţia ca sindicatele să accepte o cădere minoră a coeficienţilor pentru absolvenţii de studii superioare, potrivit preşedintelui UGIR-1903, Cezar Corâci.

Executivul ar opta, cel mai probabil, pentru o majorare a salariului minim de la 600 lei, cât este în prezent, la 650 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb