Sindicatele din construcţii nu sînt de acord cu schimbarea Codului Muncii

Alina Toma
Ziarul BURSA #Politică / 14 februarie 2005

Federaţia Generală a Sindicatelor "Familia", Federaţia Naţională a Sindicatelor din Construcţii-Montaj "Anghel Saligny" şi Federaţia Sindicatelor Constructorilor Feroviari şi a Căilor de Comunicaţii au semnat, la sfîrşitul săptămînii trecute, un protocol privind situaţia creată de accelerarea procedurilor de modificare a Codului Muncii. Liderii sindi-cali şi-au exprimat îngrijorarea privind modul unilateral prin care Ministerul Muncii a înţeles să promoveze un proiect de lege de importanţă capitală pentru relaţiile industriale, neconsultînd partenerii sociali.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, cele trei federaţii consideră că Ministerul Muncii a acţionat emoţional, influenţat, în mod evident negativ, de studiile comandate de marea finanţă internaţională. Oficialii organizaţiilor sindicale susţin că trusturile transnaţionale au nevoie ca România, a doua ţară ca mărime din estul Europei, deci cu un bazin mare de forţă de muncă, să menţină, în continuare, foarte jos costurile salariale şi gradul ridicat de manevrabilitate al muncitorilor. De asemenea, companiile străine sînt interesate să menţină o relaţie de subantreprenoriat în condiţii total dezavantajoase pentru constructorii români.

Federaţiile sindicale, semnatare ale protocol, solicită Guvernului României ca proiectul de modificare a legii să fie rezultatul decisiv al negocierilor dintre organizaţiile patronale şi sindicale la nivel naţional şi de ramură, rezultat semnat şi parafat de aceştia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb