Sindicatele şi patronatele din industria prelucrătoare vor o politică pentru relansarea sectorului

Ziarul BURSA #Materii Prime / 13 martie 2019

Sindicatele şi patronatele din industria prelucrătoare vor lucra la elaborarea unei politici comune pentru relansarea sectorului şi păstrarea locurilor de muncă, a declarat ieri, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Achile Cos­tin Duţu.

Domnia sa a precizat: "Urmează să facem grupuri de lucru pe sectoare de activitate. În acest fel, să ajungem împreună pe sectoarele de activitate la Comisia pentru industrii la Camera Deputaţilor să putem să susţinem eventuale modificări legislative care să îmbunătăţească situaţia industriei din România. Ne luăm ca target undeva la cel mult trei luni în care să scoatem o strategie comună de susţinere şi relansare".

La rândul său, preşedintele Confederaţiei Patronale Business România, Ioan Cezar Corâci, a declarat că se va încerca lansarea planului la nivel naţional şi trimiterea acestuia la preşedintele României, Guvern, partide politice, pentru că se are în vedere o perspectivă de relansare a indus­triei din România care trebuie realizată pe termen lung.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu, a afirmat că săptămânal la comisie se face o analiză a fiecărei ramuri industriale în parte, încercând să se identifice problemele şi măsurile necesare pentru rezolvarea lor.

"Suntem în situaţia în care în fiecare săptămână Comisia noastră analizează câte o ramură industrială încercând să identificăm un set de măsuri, adică un plan de acţiune pe fiecare domeniu industrial în parte, începând de la problematica legată de resursă, aspecte legate de legislaţie primară, legislaţie secundară, până la probleme specifice de fiscalitate sau situaţia concretă în care se află astăzi şi problemele iminente care necesită intervenţie, cum ar fi să zicem o situaţie gravă în insolvenţă sau faliment şi care în cascadă generează foarte multe probleme pentru toată economia", a spus Iulian Iancu. Potrivit acestuia, a fost deja identificat un prim set de măsuri pentru industria energetică, în special pentru UCM Reşiţa.

Domnia sa a adăugat: "Am început cu acest domeniu, dar am extins la nivelul industriei băuturilor răcoritoare. Mai departe avem industria lemnului, industria constructoare de maşini, industria chimică. Deci, pentru fiecare în parte, noi încercăm să avem acest set de măsuri. Pentru industria energetică deja avem o intervenţie integrată, dar şi punctuală în ceea ce priveşte UCM Reşiţa, care se află într-o situaţie delicată, deşi este unul dintre producătorii cei mai importanţi pentru industria hidroenergetică din România, dar nu numai, ci şi pentru agricultură, pentru că marile motoare pentru pompele de irigaţii sunt făcute la ei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb