Sindicatele solicită preşedintelui Iohannis să nu promulge legea guvernanţei corporative în companiile publice

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 12 mai 2023

Sindicatele solicită preşedintelui Iohannis să nu promulge legea guvernanţei corporative în companiile publice

CSN Meridian şi Federaţia Sindicatelor Silva solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge actul normativ adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, prin care se modifică OUG 109/2009 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, fiind incluse în acest tip de guvernanţă şi regiile autonome ale statului, cum este de exemplu, Romsilva.

Reprezentaţii angajaţilor susţin într-un comunicat de presă remis Redacţiei că actul normativ a încălcat principiul dezbaterii parlamentare în comisiile de specialitate şi că nu au fost luate în considerare niciunul dintre amendamentele trimise pentru îmbunătăţirea textului legislativ.

"Dacă marţi, 9 mai 2023 proiectul a fost amplu dezbătut timp de câteva ore în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, miercuri, 10 mai 2023, în intervalul orar 9:00- 9:10 proiectul a fost votat de trei comisii raportoare: Comisia pentru agricultură, silvicultură, industria alimentară şi servicii specifice, Comisia pentru industrii şi servicii şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. Unele comisii, nici nu au mai publicat ordinea de zi pe site-ul Camerei Deputaţilor, pentru a nu fi deranjate. Deşi CSN Meridian şi Federaţia Sindicatelor SILVA au făcut intervenţii scrise, niciuna dintre cele trei comisii nu a chemat organizaţiile sindicale la dezbaterile din 10 mai. De fapt nu a fost nici o dezbatere, ci doar o comandă politică! Şedinţa unei comisii de raport a durat fix 1 minut şi 5 secunde în care s-a analizat cu celeritate raportul comun de 316 pagini. Într-un minut Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice prezidată de deputatul Florin Barbu a decis asupra unui proiect de lege prin care se stabileşte viitorul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi a peste 200 regii naţionale şi 1500 regii locale. Efectele acestei legi care pune bazele desfiinţării regiilor autonome ale statului le vom vedea cu toţii şi sperăm ca cel puţin asupra administrării pădurilor proprietate publică a statului, să nu fie aşa de grave cum le anticipăm astăzi", susţin cei de la CSN Meridian şi Federaţia Sindicatelor Silva.

Ei afirmă că toate aceste acţiuni sunt realizate în numele unor obiective cum ar fi aderarea la OCDE şi implementarea PNRR, dar încalcă respectarea Constituţiei României, respectarea procedurilor democratice şi publice de lucru în Parlament, transparenţa decizională, informarea şi consultarea lucrătorilor şi dialogul social. Reprezentanţii angajaţilor susţin că OECD şi Comisia Europeană ar trebui să constate aceste derapaje îngrijorătoare din România şi să le sancţioneze ca atare.

Ei mai arată că lipsa dezbaterilor din Parlament şi încălcarea flagrantă a propriilor proceduri de lucru, reprezintă un motiv în plus de îngrijorare cu privire la situaţia democraţiei parlamentare din ţara noastră şi cer preşedintelui Iohannis să nu promulge legea, precizând că sunt împotriva unor experimente legislative cu pădurile statului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pai dacă stânga este dreapta și dreapta este stânga ce mai contează sindicatele? Politicul își da mana cu mana pentru binele lor.Va dați seama ce bine merge treaba de nu răsufla niciun scandal. Toata lumea mulțumită pe la bugetari pe acolo.

    Degeaba bateti la aceasta usa,ca ea nu se va deschide!

    sindicatele, o reminiscenta a vremurilor de mult apuse. uram o trecere usoara in nefiinta.

    Au si ei de bagat pe cineva ?

    Nu inteleg de ce se tem sindicatele ca aceasta lege va fi promulgata? Cine sa o promulge? Iohanis este un bulangiu nenorocit care impreuna cu cracanata sa sunt intr-o perpetua vacanta . Acesti netremnici au vandut copii srainilor penru organe iar cu bani obtinuti si-au cumparat 7 case . Iohanis si-a batut joc de votul a milioane de romani si crede ca el este destept si noi romanii sunem fraerii de care il doare in cur . Tin sa-l anunt pe acest jeg ca pana nu il bag in puscarie nu ma las . Nemtalau nenorocit iti sugerez sa faci misto de mata si de taicatu nu de romani . Am votat pana acum pnl si am votat si pe iohanis . Recunosc ca am fost tampit. De acum voi vota doar USR !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb