Sindicatele taxează neseriozitatea Guvernului

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2008

Sindicatele taxează neseriozitatea Guvernului

Bugetarii solicită majorarea salariului minim cu 40 de RON

Refuzul Guvernului de a-şi respecta angajamentul privind majorarea salariului minim pe economie de la 500 la 540 ron, începând cu data de 1 iulie, i-a determinat pe sindicaliştii membri ai "Cartel ALFA" şi nu numai să anunţe noi acţiuni de protest.

Membrii confederaţiei sindicale vor picheta, zilnic, începând cu data de 2 iulie 2008, sediile Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, întrucât, potrivit lor, Guvernul a refuzat să majoreze salariul minim pe economie cu 40 de ron, deşi îşi luase angajamentul, printr-un acord semnat cu partenerii sociali, încheiat în decembrie 2007.

"CNS este hotărâtă să protesteze în stradă până la obţinerea, din partea guvernului, a unui salariu minim pe economie de 540 RON începând de la 1 iulie, aşa cum Executivul s-a angajat în decembrie 2007", au anunţat sindicaliştii, prin intermediul unui comunicat.

Mai mult, potrivit lor, cu o lună în urmă, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, declara că în primul semestru al anului 2008 încasările la buget au depăşit cu 8% previziunile.

"Astăzi, justifică refuzul Guvernului (n.n. Paul Păcuraru) de a-şi respecta angajamentul, prin aceea că nu sunt fonduri la buget pentru creşterea salariului minim pe economie", au mai spus sindicaliştii.

Totodată, peste 5.000 de sindicalişti ai CNS "Cartel ALFA" se vor alătura protestelor iniţiate de reprezentanţii CNSLR Frăţia şi vor picheta, începând de astăzi, prefecturile din toată ţara.

La rândul lor, circa 2.000 de sindicalişti din industria uşoară vor picheta, tot începând de astăzi, prefecturile din ţară, cu acelaşi scop: creşterea salariului minim la 540 de lei.

Astfel peste 5.000 de persoane din industria textilă sunt pregătite să vină la Bucureşti pentru a protesta în cazul în care Guvernul nu va accepta creşterea salariului minim la 540 de lei.

Mult mai vehemenţi sunt însă sindicaliştii din industria lemnului. Federaţia Sindicatelor din Industria Lemnului ameninţă că va da în judecată Executivul, pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern prin care se stabileşte creşterea salariului minim la 540 de lei de la 1 iulie, a declarat preşedintele liderul de sindicat, Vasile Bădică, citat de Newsin.

Domnia sa a precizat că pes-te 200 de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor din Indus-tria Lemnului vor picheta, începând de astăzi, prefecturile, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanţe şi Guvernul, subliniind totodată că alţi 1.200 de membri de sindicat din industria lemnului vor protesta în Capitală în cazul în care Executivul nu va accepta majorarea salariului minim la 540 de lei.

Nu în ultimul rând, sute de sindicalişti ai Federaţiei "Spiru Haret" vor ieşi astăzi în stradă, pentru a protesta faţă de decizia Executivului de a amâ-na creşterea salariului minim de la 500 la 540 de lei.

Dascălii îi acuză pe reprezentanţii Guvernului de încălcarea înţelegerii încheiate cu organizaţiile sindicale şi ameninţă că vor organiza un amplu miting de protest în Capitală dacă salariul minim brut nu va creşte de la 1 iulie la 540 de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb