Sindicatul Siderurgistul acuză încălcarea legislaţiei muncii

Ziarul BURSA #Companii / 3 august 2004

Sindicatul Siderurgistul de la societatea Ispat Siderurgica Hunedoara a acuzat ieri administraţia combinatului de încălcarea legislaţiei muncii pe platforma siderurgică din localitate, a informat Prefectura Hunedoara. În cadrul unei întîlniri avute cu prefectul judeţului Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, liderii sindicali au afirmat că administraţia nu respectă timpul de muncă şi reglementările legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

Preşedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoş, a menţionat că angajaţilor li s-au acordat zile libere şi de concediu fără ca aceştia să fie de acord, "diminuîndu-se la maxim numărul salariaţilor prezenţi la serviciu". El a adăugat că au existat situaţii în care doar o jumătate dintre angajaţi erau prezenţi la serviciu în locurile de muncă cu condiţii grele.

Liderul de sindicat a precizat că Sindicatul Siderurgistul a solicitat prin numeroase adrese revizuirea normelor de muncă şi normativele de personal, în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare, însă administraţia a refuzat sistematic să rezolve aceste probleme.

Preşedintele Sindicatului Siderurgistul a mai spus că, dacă nu vor fi respectate promisiunile referitoare la finanţarea parcului industrial de la Hunedoara, zona s-ar putea confrunta, pe termen mediu şi lung, cu probleme sociale mari, avîndu-se în vedere că în scurt timp se va încheia perioada de acordare a salariilor compensatorii pentru cei peste 6.000 de disponibilizaţi.

În cadrul discuţiilor, prefectul judeţului Hunedoara i-a asigurat pe liderii de sindicat de întregul său sprijin şi a convenit cu aceştia să continue dialogul în scopul evitării unor eventuale mişcări de protest de amploare.

"Voi informa guvernul despre situaţia prezentată şi voi cere la rîndul meu sprijin ministerelor de resort pentru rezolvarea problemelor semnalate. Consider însă că trebuie să existe o conlucrare între prefectură şi sindicate pentru că nimeni nu doreşte ca municipiul Hunedoara să se confrunte din nou cu convulsii sociale majore, iar în scopul prevenirii unor mişcări de protest îi asigur pe siderurgişti de întregul meu sprijin", a afirmat prefectul judeţului Hunedoara, Aurelian Serafinceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb