SINECURI PENTRU VOTURI Un Guvern de carnaval

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2014

Două verigi din lanţul orbilor.

Două verigi din lanţul orbilor.

Bătălia politică pentru voturi a intrat în faza finală. Alianţele post primului tur al alegerilor se fac cu o repeziciune ameţitoare, aiuritoare fiind şi unele strângeri de mână care în urmă cu câteva zile păreau imposibile. Fiecare personaj, politic sau nu, care promite sau lasă impresia că poate controla mari mase de votanţi a devenit peste noapte absolut frecventabil, dincolo de divergenţele anterioare.

Analizând alianţele, un lucru este sigur: Victor Ponta a câştigat bătălia, matematica simplă a cumulării procentelor indicându-l deja drept urmaşul lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. În acest context, în care niciun gest şi nicio declaraţie de susţinere nu rămân nerăsplătite, imaginarea unui Guvern cu tot cu posturile publice importante merită făcută. Pare un cabinet imposibil? Şi o alianţă în care de aceeaşi parte se află Corneliu Vadim Tudor şi Kelemen Hunor părea la fel de imposibilă joia trecută. Se afirmă tot mai des că marile adevăruri sunt spuse în glumă, posibil, dar trebuie să precizăm că nu am făcut acest demers pornind de la această idee. Să revenim la alcătuirea viitorului Guvern.

Cum postul de premier este foarte important, există deja un titular, Călin Popescu Tăriceanu, şi două rezerve, George Maior şi Florin Georgescu.

De ce primul? Nu este cazul să mai precizăm.

De ce următorii doi? Nu cred că vrem să aflăm.

Dan Diaconescu, Teodor Meleşcanu şi Corneliu Vadim Tudor au fost primii care şi-au manifestat disponibilitatea pentru a-l susţine pe Victor Ponta în turul doi. De-a lungul timpului, aceştia şi-au demonstrat din plin abilităţile, tocmai de aceea Dan Diaconescu pare a fi un bun candidat pentru Ministerul Economiei - privatizarea Oltchim rămâne un episod memorabil -, iar Corneliu Vadim Tudor - ani de zile asaltat cu rapoarte secrete de la foşti generali sau patrioţi anonimi - poate reprezenta o soluţie pentru conducerea Serviciului Român de Informaţii.

Chiar dacă nu au rupt gura târgului în materie de voturi, Mirel Amariţei sau Constantin Rotaru pot contribui cu puţinul lor la un procent mare. Socialist convins, Constantin Rotaru poate revitaliza întreprinderile mici şi mijlocii, iar avocatul Amariţei cu siguranţă va duce sistemul de sănătate la un alt nivel, în care subconştientul să rezolve toate suferinţele. Chiar dacă nu au făcut nimic, sau tocmai pentru asta, miniştrii Corlăţean şi Petrescu merită să rămână şi în viitorul Guvern. Pentru că în permanenţă s-au aflat pe poziţii diametral opuse, Gheorghe Funar şi Kelemen Hunor se pot ocupa de afacerile ţării, externe şi interne, tocmai pentru a nu se intersecta prea mult. Bună pentru România, cu siguranţă că doamna Udrea este bună să ridice şi nivelul culturii. Cum dreptul la a graţia nu i-a fost retras preşedintelui, aşa cum a promis, acesta poate îndrepta definitiv câteva erori, o listă scurtă îi cuprinde pe Gică Popescu şi Dan Voiculescu. Vinovăţia lui Viorel Hrebenciuc nu a fost încă probată. Chiar dacă a rămas în continuare alături de Klaus Iohannis, Andreea Paul tot ar merita un post, pentru ajutorul involuntar oferit. Evident că în ţară există multe posturi cheie, tocmai de aceea lista rămâne deschisă, în plus pe ultima sută de metri pot apărea şi alte personaje, politice sau nu, care să contribuie la zestrea de voturi a actualului premier.

Probabil că o şedinţă a acestui Guvern, deocamdată imaginar, ar depăşi în spectaculozitatea dezbaterilor celebrele întruniri din 1990 ale Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN). Există deja câteva stenograme ale acestor şedinţe, dar deocamdată spiritul lui Caragiale refuză să ni le ofere spre publicare.

Cabinet hazliu pentru Călin Popescu Tăriceanu

Dan Diaconescu - Ministrul Economiei

Kelemen Hunor - Ministrul Afacerilor Interne

Gheorghe Funar - Ministrul Afacerilor Externe

Constantin Rotaru - Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism

Mirel Mircea Amariţei - Ministrul Sănătăţii

Titus Corlăţean - Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni

Viorel Hrebenciuc - Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice + Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură

Ioana Petrescu - Ministerul Finanţelor Publice

Gică Popescu - Ministrul Tineretului şi Sporturilor

Dan Voiculescu - Ministrul Justiţiei

Elena Udrea - Ministrul Culturii

Sebastian Ghiţă - Supervizor general

Dana Grecu - Purtător de cuvânt

Andreea Paul - Relaţii cu publicul

Posturi importante

Corneliu Vadim Tudor - Director Serviciul Român de Informaţii

Mihai Gâdea - Preşedinte Director General al TVR

Mircea Badea - Preşedinte Consiliul Naţional al Audiovizualului

Florina Cercel - Director Teatrul Naţional

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. ILIE SARBU-director la SIE

    adevarul e ca multi romani, inclusiv eu am ajuns cetateni turmentati, mai bine zis intoxicati...bleah

    1. insa in orice caz sa nu mai iei pastilute ca sunt facatura. Pe langa problemele pe care le facem cetatenilor seriosi ai Europei in domeniile hidrocarburilor si al finantelor acum este la rand farmacia care face pastilute contrafacute. Aveti grija ca nu e de joaca "Illegale Arzneimittel aus Rumänien auf dem deutschen Markt" conform aerzteblatt.de Probabil ca din acest motiv s-a dus corpul de control al guvernului...Astazi vom intelege de ce doamna Gheorghe nu ii place cuvantul public atunci cand este sociat substantivului companie si o vom ruga sa ne vinda o actiune avand ISIN SNPPACNOR9 asa cum era si in prospectul de emisiune pentru SPO din iulie 2011. Macar atat ajutor sa-i dea lui domnul Ponta ca eu sa pierd pariul si sa trebuiasca sa platesc pensia de presedinte a domnului Basescu. Only one share. Dau un share pentru o pensie de presedinte!!!!!!!!!!!!!!!

      virgil, am aflat:eu sunt mioritic si tu senegalez!tu care ai un nume de caragiale, mai bine ramaneai anonim!in schimb, am o curiozitate:tu ce pastile folosesti?de ai ajuns fan base, e treaba ta, sa fii sanatos si fara pastile...dar eu personal nu pot vota cu niciunul din candidatii unor clanuri ca acestea...un obosit umflat de originea lui saseasca sustinut de gasca diavolulul si o tanara speranta in umbra baronilor...succes!

      ps...eu zic daca iese iohannis sa ne schimbam toti numele sa parem sasi, al tau cum ar putea suna? 

      ar fi trebuit sa fie sloganul. Am citit eu pe undeva si nu vreau de aceea sa influentez campania electorala, totusi aceasta idee cu anonimatul este putin ciudata. Deunazi intr-un articol teuton un apropiat al cuiva (noname) spunea cate ceva. Eu nu inteleg de ce oamenii nu incearca sa aiba un pic de responsabilitate. Cu pastilutele inteleg, insa la fondul problemei si nu proprietatea ai reusit sa te uiti un pic? Cere brokerului tau sa-ti cumpere OMV PETRO dandu-i ISIN SPPCACNOR9 si dupa aceea in caz de lesin iti pot oferi o indicatie cum sa o rezolvi si fara pastilute. Nu stiu daca ai observat, din partea mea in momentul actual cel mai bun presedinte ar fi Mircica Karatistul A3. Te incalzeste pe tine cu ceva daca iese unul sau altul? In momentul in care afli ca ai radacini intr-o tara care face probleme ,este corupta si se califica dubios ca facand parte din UE sau si mai frumos in caz de nevoie apartine OECD cum ai reactiona? Bineinteles poti sa alegi anonimatul si atunci traiesti LA VIE EN ROSE :-)

      ISIN SNPPACNOR9. Daca exista probleme in gasirea actiunii foloseste prescurtarea BLOOMBERG SNP:RO sau REUTERS SNPP.BX. Cum a zis jucatorul:-) ? hotii de buzunare si micii gainari afecteaza direct populatia din EU insa un finantist care ....10 miliarde nu-l observa nimeni. Nu vrei sa-i prescrii si dumnealui o pastiluta? insa inainte de toate cumpara-mi te rog aceasta actiune sa i-o dau celui mai indragit dintre prim-ministrii europeni sa nu piarda pariul. I pup you my friend, because PRIETENII STIU DE CE :-)

      Domnule Bestea, sper ca nu de la pastilutele cu termen de garantie depasit ti se trage (ieri toate TV ne semnalau controalele/depistarile din farmacii);ai grija ce iei in continuare. 

    Foarte buna ideea acestui articol!

    Într-adevăr, nu ne-a mai rămas decât sa facem haz de necaz, că purceaua e moarta in coteț. 

    Tare mi-e teama ca viitorul Guvern cam asa va arata, dacă nu chiar mai rău!

    Apropo, ce faceti cu Gigi Becali, n-are si el vreun loc, doar a fost in comisia juridica, ce mama dracului?!? 

    1. Purceaua, adica... Deci, vrem o contrabalansare, o opozitie, o contrapondere, o concurenta, sau nu? Daca vrem, nu exista decat o singura solutie, Iohannis. Daca nu vrem contrapondere, opozitie, concurenta (oricat de dificila ar fi ea), atunci mergem ca in 1990-1996, 2000-2004, sau ca in 1996-2000 cu machiaj profesional. Oricum ar fi, lucrurile sa fie sigure: toti cei ce au furat pana acum si n-au apucat sa faca nici inchisoare sau sa li se ia banii sub forma de impozite neplatite/evaziune, vor avea o viata buna, se vor pune la adapost, isi vor indestula averile. Si sa nu credeti ca vor dezolta afacerile in Romania, cand e mai bine s-o faci in alte parti. Deasemenea, cei care au apucat sa faca inchisoare, avand inca banii dositi pe undeva, vor reveni si mai puternici si mai razbunatori si vor cere taxe de protectie si mai mari, bineinteles. Deoarece merita, pentru ca au suferit. Cel mai bine e sa facem o paralela intre Capital 300 de anul trecut si Capital 300 din 2018. Si daca iese cine e sigur ca va iesi presedinte, o sa vedeti pe-acolo niste oameni cheie din zilele noastre. Dar sa nu va mirati despre cum au facut ei averile, ca atunci chiar ca veti cadea de prosti. Deci, ganditi-va bine: vreti concurenta sau nu? Oricare varianta va fi acceptata de catre politicienii nostri. Alegem raul mai mic sau pe cel mare, macar sa stim un lucru? Adica sa ne punem streangul de gat? Atentie, daca ne spanzuram, peste 5 ani nu vom mai fi, nici noi si nici copii nostri. Daca nu ne spanzuram, macar peste 5 ani mai avem o sansa, poate ultima.

    Daciana se pricepe cumva la chimie?

    1. Chiar daca nu , il are pe maestrul copy-paste in familie si se rezolva usor si pentru ea un "dr. chimist acacademician" 

      Da, se pricepe. Si se pricepe la inca vreo 5 materii adiacente administratiei publice. Sa vedem ce-o alege dl.Sarbu sa faca in urmatorii 10 ani, ca afaceri.

    oricare dintre acestia sunt mai buni decat actuala toanta de la finante

    - Corect ar fi ca cel care semneaza un articol intr-un cotidian de talia "Bursa" sa-si spuna numele;

    - articolul se poate incadra ca pamflet; 

    - se uita usor formarea guvernelor PDL si calitatea pregatirii ministrilor din acele cabinete; 

    - etc., etc.,......

    1. Secretul lui Polichinelle, o simpla cautare pe site si aflam ca O.D. este Octavian Dan.

      acum este nevoie de ABS-anti Basescu system:-) capisci!

      Cel mai prost monistru al lui Boc este academician pe langa Ioana Petrescu, Sova sau Mircea Dusa.

    Articolul este o bascalie, Romania a ajuns (din pacate) de bascalie dar perfoamanta trebuie recunoscuta si aceasta ii revine lui Ponta: intradevar a reusit unirea lui Cornelius Valium Tuborg cu hunul Hunor.

    Sa mai zica cineva ca nu exista fratia romano-maghiara, sau ca aceasta este doar o po(a)nta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb