Sinopec face o achiziţie de 3,1 miliarde de dolari în Egipt

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie 2013

Compania petrolieră de stat China Petrochemical Corporation (Sinopec) a anunţat vineri că a ajuns la un acord privind preluarea unei participaţii de 33% din operaţiunile de petrol şi gaze naturale pe care grupul american Apache Corporation le are în Egipt, transmite AFP. Sinopec va plăti 3,1 miliarde de dolari în numerar pentru acestei participaţii care marchează prima sa achiziţie în sectorul de petrol şi gaze naturale din Egipt. Potrivit firmei Apache Corporation, anul trecut operaţiunile sale din Egipt au produs o cantitate medie de 100.000 de barili de petrol şi 10,62 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi.

"Prin acest parteneriat, Sinopec poate să intre pe sectorul upstream din Egipt şi să-şi extindă portofoliul internaţional", a informat firma chineză într-un comunicat.

Aceasta este ultima tranzacţie dintr-un şir de acorduri similare încheiate de companiile petroliere chineze interesate să-şi asigure rezervele necesare pentru a face faţă cererii interne crescute. În luna iunie a acestui an Sinopec a semnat un acord în valoare de 1,5 miliarde de dolari cu firma americană Marathon Oil Corporations pentru un pachet de 10% la un zăcământ de petrol şi gaze naturale din Angola. De asemenea, anul trecut un alt mare grup energetic chinez, CNOOC, a preluat firma canadiană Nexen pentru 15 miliarde de dolari, în pofida opoziţiei politice din Canada.

Autorităţile de la Beijing încurajează companiile chineze să se extindă pe pieţele externe pentru a-şi asigura aprovizionarea cu energie şi materii prime. China este al doilea mare producător mondial de petrol, după SUA, iar importurile de ţiţei sunt vitale pentru a menţine în funcţiune a doua economie a lumii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb