Siropul natural, un remediu împotriva tusei


Comunicate de presă / 8 noiembrie 2021

Ana Maria Apostol, medic specialist ORL

Ana Maria Apostol, medic specialist ORL

Lunile de toamnă târzie şi apoi, începutul iernii, pot fi o adevărată provocare pentru sănătatea noastră. Schimbările bruşte de temperatură, ploaia, umezeala, ceaţa şi frigul alături de o varietate de virusuri de răceală determină îmbolnăviri dese şi, uneori, repetate, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"O tuse poate persista mai mult decât alte simptome, deoarece sistemul imunitar încearcă să readucă căile respiratorii la normal. Tusea este un simptom frecvent întâlnit în afecţiunile acute sau cronice ale aparatului respirator. La debutul acestora, tusea este seacă şi apare sub forma unor crize scurte, dar dese. În următoarele zile ale bolii, se produce o inflamaţie mai accentuată a mucoasei respiratorii, care va duce la apariţia unei tuse productive. Aceasta este mai profundă, urmată de expectorarea unei spute şi are un timbru umed", spune Ana Maria Apostol, medic specialist ORL.

Ce este tusea?

"Tusea reprezintă un act reflex (în puţine cazuri voluntar) ca o reacţie de apărare a organismului, prin care se îndepărtează secreţiile patologice sau corpuri străine din tractul respirator", explică mediul Ana Maria Apostol.

Tusea este un simptom de disconfort care, de multe ori, provoacă complicaţii. Este un mecanism care este pus în mişcare în mod reflex şi ajută la curăţarea căilor respiratorii. Când este persistentă, tusea poate dura (de obicei) aproximativ trei săptămâni sau puţin mai mult. Dacă depăşeşte această perioadă de timp, este definită ca fiind tuse cronică.

Tusea seacă sau tusea productiva?

"Tusea productivă poate fi de fază acută cum ar fi în timpul unei viroze sau de fază cronică (adică depăşeşte trei luni de evoluţie) cum ar fi în bolile pulmonare BPOC sau alergii (astm bronşic). Tusea va fi remediată dacă aflăm cauza (boala) care a dus la apariţia acesteia şi o vom trata corespunzător. Tratamentul va fi unul complex, cu reducerea mai multor mecanisme care au dus la apariţia afecţiunii respiratorii", adaugă medicul ORL.

La rândul ei, "tusea uscată sau seacă" este provocată de inflamaţii ale căilor aeriene superioare (nas, gât, laringe) declanşate de virusuri, bacterii, expunerea la curenţi de aer rece, substanţe iritante sau alergeni şi este caracterizată de lipsa secreţiilor sau de uscăciunea mucoaselor în zonele inflamate", aflăm de la dr. Ana Maria Apostol.

Ce recomandă medicul?

"Este foarte important sa ajutăm pacientul printr-un tratament eficient asupra tusei, să o amelioram cât de repede posibil", consideră medicul specialist Ana Maria Apostol.

Bronhoklir este prima gamă de siropuri naturale de tuse din România, sub formă de plic, pentru o dozare exactă şi administrare facilă. Bronhoklir are la bază o formulă de extracte din plante medicinale şi este prezent pe piaţa în 3 variante, fiecare destinată unui tip distinct de tuse - productivă, uscată şi tusea fumătorilor.

"Tusea seacă este foarte obositoare pentru pacient şi trebuie oprită rapid. Soluţia o oferă extractele de Nalbă mare şi Muşeţel din pliculeţele de Bronhoklir Tuse Uscată. Ele vor diminua crizele până la dispariţia acestora", punctează medicul ORL. "Dacă tusea pacientului este umedă, atunci tratamentul trebuie să acţioneze spre fluidizarea secreţiilor formate pe mucoasă care trebuie ajutate să se elimine. Bronhoklir Tuse Productivă are la bază o combinaţie de extracte de Cimbru de cultură, Ciuboţica-Cucului şi Echinaceea, ce favorizează expectoraţia, ameliorează inflamaţia şi calmează tusea. În plus, aceste ingrediente au şi efect antiviral şi susţin imunitatea. Astfel, tusea se va ameliora până la dispariţia ei", spune specialistul.

Pe de altă parte, e nevoie să luăm în considerare că, adulţii se mai pot confrunta şi cu o altă formă de tuse. Mai ales, cei care fumează. 27% dintre fumători, chiar şi ocazionali, au raportat o frecvenţă ridicată a tusei cronice şi a producţiei de mucus.

Tusea fumătorului este o tuse persistentă, care se dezvoltă în timp la fumătorii de cursă lungă. Tusea poate fi uscată sau poate produce spută (flegmă, mucus). Tusea fumătorului este mai violentă dimineaţa şi se poate ameliora pe parcursul zilei.

Bronhoklir pentru fumători - este un sirop de plante care înglobează un mix de extracte naturale şi vitamine cu roluri multiple pentru menţinerea sănătăţii aparatului respirator al fumătorilor. Siropul păstrează calităţile extractelor de Cimbru de cultură, Ciuboţica - Cucului, Echinaceea ce se regăsesc şi în Bronhoklir Tuse Productivă, la care se adaugă vitaminele A, C şi E. Astfel, siropul pentru tusea fumătorului are acţiune expectorantă, rol antimicrobian şi imuno-modulator, acţiune antioxidantă şi un rol activ în menţinerea integrităţii şi regenerării epiteliului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb