"Siveco România" mizează, în 2009, pe o creştere de 10% a cifrei de afaceri

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #IT / 20 februarie 2009

Irina Socol: "2009 se anunţă un an al noutăţilor, un an al valorificării experienţei acumulate în cei 17 ani de activitate ai <Siveco România>

Irina Socol: "2009 se anunţă un an al noutăţilor, un an al valorificării experienţei acumulate în cei 17 ani de activitate ai <Siveco România>

Veniturile "Siveco România" au ajuns la aproape 90 de milioane de dolari în 2008, fiind obţinute de pe piaţa internă şi internaţională (Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu, spaţiul CIS). Acestea provin atât din vânzarea de servicii IT, cât şi din asigurarea de licenţe software şi mentenanţă.

Pentru 2009, "Siveco România" îşi propune o creştere a cifrei sale de afaceri cu 10% faţă de 2008. "Planurile companiei noastre vizează consolidarea şi extinderea cu succes a proiectelor începute în anii precedenţi, realizarea proiectelor pe fonduri structurale, identificarea şi valorificarea oportunităţilor de business locale şi internaţionale. Vom continua expansiunea pe verticale cu potenţial mare de dezvoltare", a declarat Irina Socol, preşedinte şi director general al companiei.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, "Siveco România" se va concentra, pe plan intern, pe pregătirea proiectelor pe fonduri structurale şi oferirea de soluţii la cheie pe diferite domenii de activitate pentru proiecte de anvergură la nivel naţional, atât pentru adminis­traţia locală, cât şi pentru întreprinderile de toate dimensiunile. Societatea va continua dezvoltarea proiectelor sale atât în ţară, cât şi pe pieţe emergente din Europa Centrală şi de Sud-Est, ţări din Golf şi Orientul Apropiat, Comunitatea Statelor Independente, nordul Africii, unde a fost câştigată o experienţă considerabilă în implementarea soluţiilor de eLearning, eHealth, eCustoms, eAgriculture, eGovernment.

Irina Socol a adăugat: "2009 se anunţă un an al noutăţilor, un an al valorificării experienţei acumulate în cei 17 ani de activitate ai , un an de stabilitate şi eficienţă. Continuăm să susţinem că, mai ales în perioade de criză, IT-ul este soluţia fără de care nu se mai poate vorbi de eficientizarea activităţilor şi nici de dezvoltarea societăţii".

Anul 2008 a fost unul al continuării proiectelor complexe, de mare impact social, realizate cu eforturi considerabile şi finalizate cu succes.

Printre proiectele derulate în 2008 se numără cel de informatizare a învăţământului - cea mai complexă acţiune de modernizare a spaţiului educaţional, care a fost extins în mediul rural. Sistemul Educaţional Informatizat înregistrează, în prezent, peste şapte milioane de beneficiari - elevi, profesori, instructori, părinţi.

Unul dintre puţinele proiecte pentru care Comisia Europeană a dat aviz favorabil României, este cel de informatizare a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Conducerea "Siveco România" afirmă că, în 2008, s-a reuşit un adevărat tur de forţă: evaluarea a 14.640.000 hectare de teren şi procesarea a peste 2.000.000 de aplicaţii de ajutoare, oferindu-se fermierilor un mijloc modern şi facil de operare cu fonduri europene. Un succes important l-a constituit, în opinia aficialilor "Siveco", finalizarea proiectului informatic desfăşurat la Casa de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, primul export de know-how IT din România.

Venind în sprijinul adminis­traţiei locale, care are un potenţial însemnat de asimilare a sis­temelor informatice moderne, "Siveco" a oferit, în 2008, soluţii complexe integrate. Compania a lansat iTax, un sistem modern de management al colectării impozitelor şi taxelor, destinat administraţiei locale. Tot în 2008, a fost lansat produsul Ballanced Score Card, o soluţie software de management strategic având ca principal scop furnizarea de date şi informaţii structurate pentru companiile medii şi mari.

O contribuţie semnificativă în evoluţia "Siveco România" în 2008 a avut-o demararea sau continuarea proiectelor internaţionale, în special în domeniul eLearning, dar şi în eAgriculture, eCustoms, eHealth. "Siveco România" este prima companie românească de software care a cumpărat integral o firmă straină - "Latona Bulgaria".

Studiile de piaţă realizate de International Data Corporation (IDC) au plasat şi, în 2008, "Siveco România" în topul furnizorilor de soluţii EAS şi de servicii IT de pe piaţa românească. Compania deţine 21% din piaţa locală EAS (Enterprise Application Software). Pe piaţa soluţiilor de Business Analytics, rezultatele IDC atribuie "Siveco" o cotă de piaţă de 30,5%, în timp ce pe segmentul soluţiilor software de management al fluxurilor de aprovizionare-desfacere (Supply Chain Management), compania a obţinut o cotă de piaţă de13,5%. "Siveco" s-a clasat pe prima poziţie şi în topul celor mai importanţi integratori locali de sisteme software (Systems Integration), deţinând o cotă de piaţă de 15,9%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb