Sixense România, companie specializată în soluţii de monitorizare a comportării construcţiilor în timp, parte din Sixense Group, primeşte oficial autorizaţia ca laborator de analize şi încercări în construcţii. Prin această autorizare, compania garantează expertiza şi nivelul de calitate oferit deja prin serviciile sale de monitorizare geotehnică şi structurală.
Autorizarea Sixense România ca laborator de analize şi încercări în construcţii (conform standardului ISO/IEC 17025) presupune o garanţie de calitate pe 3 arii importante din activitatea companiei: acustică şi vibraţii, geotehnică şi teren de fundare, respectiv încercări pentru expertizarea construcţiilor.
În acest fel, Sixense România devine sigura companie care are un laborator autorizat dedicat exclusiv monitorizării structurale şi geotehnice.
Autorizarea, obţinută în urma unui proces complex de auditare realizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), este un demers suplimentar iniţiat de companie, atât pentru a se alinia legislaţiei actuale, îndeplinind toate criteriile de eligibilitate din licitaţiile publice sau solicitate de proiectanţi, cât şi pentru a garanta nivelul de calitate a serviciilor Sixense pe piaţa din România.
"Creşterea standardelor în activitatea noastră este un subiect care ne-a preocupat dintotdeauna. Şi, pentru că ne dorim să ne aliniem întotdeauna noilor standarde şi norme de calitate, am ales să ne autorizăm ca laborator de analize şi încercări în construcţii. Această autorizare înseamnă pentru noi confirmarea nivelului înalt al serviciilor oferite şi o garanţie suplimentară pentru parteneriatele în care vom intra de acum înainte. În plus, cred foarte mult că o astfel de autorizare setează un anumit nivel de calitate obligatoriu, date fiind cerinţele stricte din Noul Cod al Teritoriului, Urbanismului şi Construcţiilor (CATUC), care va intra cât de curând în vigoare", a explicat Mariana Garştea, CEO Sixense România.
Misiunea Sixense România este să optimizeze şi să prelungească durata de viaţă a mediului construit, prin expertiză integrată şi soluţii digitale personalizate şi inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu dezvoltatori, proiectanţi, consultanţi, gestionari de infrastructură şi alţi profesionişti în construcţii.
Compania oferă tehnologii de instrumentare şi monitorizare a riscurilor structurale şi geotehnice asociate şantierelor, precum şi inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecţia şi întreţinerea activelor (asset management) şi platforme informatice digitale.
Printre proiectele din portofoliul companiei se numără: Prima secţiune - Linia de Metrou 5 Bucureşti, Tunelele Daneş şi Sighişoara, Linia de metrou 4 Bucureşti, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Pod nou Agigea, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviaţiei Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Ţiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ş.a.
Compania are activitate atât în Bucureşti, cât şi în alte centre importante din România, cum ar fi Cluj şi Iaşi. Sixense România este şi membru co-fondator al Asociaţiei Profesionale de Monitorizare Geotehnică şi Structurală (APMGS), iar în 2022, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro, în creştere cu 78% faţă de anul anterior.
(C)