SKANSKA: 37 milioane euro - investiţia în prima etapă a proiectului Equilibrium

R.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iulie 2018

37 milioane euro - investiţia în prima etapă a proiectului Equilibrium

Prima fază a ansamblului de birouri va fi gata în 2019

Dezvoltatorul imobiliar Skanska investeşte 37 de milioane de euro în prima etapă a proiectului de birouri Equilibrium, pe care îl construieşte în zona de nord a Capitalei, au declarat, ieri, reprezentanţii proiectului.

Equilibrium prevede două faze, prima clădire urmând să fie livrată, potrivit estimărilor dezvoltatorului, în cel de-al treilea trimestru al anului viitor.

Conform reprezentanţilor companiei, construcţia acestei clădiri este în desfăşurare, urmând să aibă o suprafaţă construită de 24.800 de metri pătraţi şi una de 20.600 de metri pătraţi închiriabili.

Regimul de înălţime al fiecăreia dintre cele două clădiri este două subsoluri, parter, 11 etaje şi un etaj tehnic. Pe suprafaţa celor două subsoluri urmează să fie amenajate 242 de locuri de parcare.

Lucrările la cea de-a doua clădire vor începe în ultimul trimestru din 2019 şi vor fi încheiate la începutul anului 2021, preconizează dezvoltatorul.

Reprezentanţii companiei au declarat că suprafeţele celei de-a doua clădiri sunt similare, adăugând că se află în discuţii pentru contractarea spaţiului primei clădiri.

În ceea ce priveşte valoarea investiţiei, aceasta este similară pentru ambele clădiri, întrucât suprafeţele celor două sunt apropiate, au mai precizat reprezentanţii proiectului: "Pentru faza întâi de la Equilibrium, investiţia a fost de 37 de milioane de euro, iar pentru a doua fază avem estimări relativ similare".

Dezvoltatorul pune la dispoziţia viitorilor angajaţi, atât din clădirile incluse în Equilibrium, cât şi din clădirile din apropiere, facilităţi precum un serviciu de închiriere a unor biciclete, cu care să se poată deplasa la serviciu, duşuri şi vestiare unde se pot schimba, câte opt staţii de încărcare pentru vehiculele electrice pe fiecare dintre cele trei nivele ale parcării.

Conform acestora, clădirile vor fi dotate şi cu un sistem care detectează undele de seism, alarmează chiriaşii şi opreşte toate sistemele de alimentare (apă, electricitate, gaz etc.).

Reprezentanţii companiei au subliniat: "Evoluţia pieţei este foarte importantă, iar cea de la noi este una efervescentă. Noi activăm doar în segmentul de office, practic investitorii ca Skanska s-au îndreptat mai mult spre segmentele de retail şi birouri. Pe segmentul rezidenţial, lucrurile s-au dezvoltat ceva mai rapid, dar cu mulţi dezvoltatori locali, ceea ce nu înseamnă, însă, că nu există o piaţă pentru acest segment. Vedem că au început să apară cartiere rezidenţiale chiar şi în zona de nord din Bucureşti pentru că s-a dezvoltat foarte mult, şi a devenit un hub de birouri, astfel că dezvoltări de acest gen au devenit oportune".

Aceştia au mai spus că, deşi urmăresc şi pieţele din exteriorul Capitalei, îşi concentrează activitatea pe Bucureşti, cel puţin în următorii câţiva ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb