Skanska începe construcţia complexului de birouri din Floreasca

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 27 februarie 2013

46 milioane de euro pentru primă fază

Grupul suedez Skanska a început construcţia complexului de birouri Green Court din Bucureşti şi va investi 46 milioane de euro în prima fază, constând într-o clădire de 19.500 metri pătraţi şi într-o parcare subterană pentru primele două imobile din proiect.

Proiectul Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 metri pătraţi. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane şi trei subterane. Prima fază a investiţiei cuprinde o clădire de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 19.500 metri pătraţi precum şi parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro, compania fiind şi antreprenor general. Finalizarea proiectului este estimată pentru trimestrul patru al anului 2014. Clădirea a obţinut deja pre-certificare LEED Gold.

"Considerăm Bucureştiul o piaţă importantă pentru noi. Vedem aici un mare potenţial şi avem planuri pe termen lung. (...) Am primit deja solicitări din partea potenţialilor clienţi", a declarat într-un comunicat Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România.

Skanska a cumpărat în noiembrie de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu un teren de 15.000 de metri pătraţi, în zona Floreasca-Barbu-Văcărescu, pentru primul proiect de birouri de pe piaţa românească. Tranzacţia se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, cu TVA.

La anunţul privind achiziţia terenului, reprezentanţii Skanska au declarat că vor utiliza fonduri proprii pentru dezvoltarea proiectului din Bucureşti. De asemenea, potrivit acestora proiectul va fi dezvoltat în trei faze, construcţia întregului proiect fiind programată să fie finalizată în 2018. Skanska va fi şi contractorul general al proiectului.

Proiectul este amplasat pe strada Gara Herăstrău, perimetru care a devenit cea mai dinamică sub-piaţă de birouri din oraş.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume, cu expertiză în construcţia şi dezvoltarea proiectelor comerciale şi rezidenţiale precum şi în parteneriate public-private. Skanska este prezent în Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA şi mai multe ţări din America Latină. Având sediul general în Stockholm, şi fiind listată la Bursa Stockholm, Skanska a înregistrat în 2012 vânzări totale de 132 miliarde coroane suedeze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb