Sobrietatea lui Mario Draghi spulberată de o blondă

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 aprilie 2015



Sobrietatea lui Mario Draghi spulberată de o blondă


Pe masa lui Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a sărit o doamnă blondă, în timpul conferinţei de presă, de ieri, de la Frankfurt, care l-a "atacat" aruncând confetti asupra lui şi a început să strige "End the ECB dicktatorship!" ("Opriţi dictatura BCE!"), în timp ce-şi trăgea fermoarul canadianei, ca să se vadă tricoul negru purtat dedesubt, pe care era scris acelaşi lucru, cu litere albe, cu singura diferenţă că ultimul cuvînt fusese despărţit cu liniuţă: "dick-tatorship".

Mario Draghi a ridicat mîinile, înspăimântat de saltul sportiv al doamnei, care a dovedit o detentă remarcabilă, sărind de pe podea, direct pe masa lui.

În timp ce era imobilizată, doamna radia de bună dispoziţie, scoţând un sunet de surpriză plăcută atunci când a fost ridicată şi de picioare, că să fie evacuată la orizontală.

Poliţia urma să investigheze cum a ajuns blonda la conferinţă, având în vedere măsurile stricte adoptate ca urmare a lipsei de popularitate a Băncii Centrale Europene, extrem de vizibilă la recenta inaugurare de la Frankfurt a noului sediu al BCE, luna trecută, cînd ceremonia a trebuit să fie păzită cu forţe poliţieneşti masive de miile de protestatari - un eveniment care s-a lăsat cu maşini incendiate şi bătăi.

Cel mai simplu de imaginat este că doamna blondă cu detenta era, de fapt, nu un protestatar, ci o ziaristă acreditată, eventualitate în care organul de presă pe care îl reprezenta s-a şters pe bot de acreditare.

Nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului de ieri, iar preşedintele BCE şi-a reluat discursul.

Mario Draghi a declarat că BCE nu intenţionează să reducă sau să înceteze mai devreme programul de relaxare cantitativă (achiziţii de active) recent lansat.

În martie, banca a demarat achiziţiile de active în valoare de 60 de miliarde de euro lunar, sperând că astfel va stimula economia zonei euro şi va evita o spirală deflaţionistă.

"Implementarea programului de relaxare cantitativă se derulează fără probleme. Este clar că măsurile de politică monetară pe care le-am adoptat sunt eficiente", a declarat Mario Draghi, subliniind totodată că este surprins de speculaţiile referitoare la o posibilă încetare a programului.

"Atenţia noastră se va concentra pe implementarea completă a măsurilor de politică monetară. Achiziţiile sunt destinate să se deruleze până la finele lunii septembrie 2016 sau până când vedem o ajustare susţinută a traiectoriei inflaţiei, care să corespundă cu obiectivul nostru: o inflaţie apropiată de 2%, pe termen mediu".

Ieri, BCE a decis să menţină dobânda de politică monetară la nivelul minim istoric de 0,05%, aşa cum aşteptau analiştii.

Ultima modificare a ratei dobânzii de politică monetară a BCE a avut loc în luna septembrie 2014, când instituţia a redus-o la 0,05%, de la 0,15%.

La începutul lunii martie, în conferinţa de presă de la Nicosia (Cipru), Mario Draghi a fost apostrofat de ziaristul veteran Aristidis Vikettos, corespondentul Agenţiei de Presă din Atena, care l-a acuzat, revoltat, că a acceptat întrebări numai de la "ziariştii lui".

Explicaţia faptului că Draghi a rămas mut (în direct) a fost că nu ştie greceşte.

Căştile traducătorului se aflau alături.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. care datorita faptului ca in vest nu se obisnuieste ca la unele televiziuni mioritice dai capete in gura verbale sau sa caracterizezi drept imbecili pe cei care sustin aderarea la zona euro. Crearea de tensiuni artificiale este cea mai buna metoda pentru ca pe fondul

    1. Poti sa ne termini fraza: ? ...pentru ca pe fondul ... f(on)undul...?

      continuarea fondului... Asa cum filozofam, ideea este ca marii jucatori institutionali sunt inca puternic ancorati in pariuri impotriva monedei unice si sunt avantajati de o micsoare a cursului obligatiunilor, respectiv marire a dobanzii obligatiunilor. Domnisoara este o expresie a actiunilor pe acelasi fundal care au fost si in data de 18 martie. Spre deosebire de atunci acum publicatiile care au fost neinvitate au laudat in mod deosebit felul cool in care a reactionat domnul Draghi :-) Aceleasi care inainte de inaugarea sediului nu stiau decat sa critice intr-un mod peiorativ...O seara placuta vere akis :-)

    . Arunca cu euroi in banci si primeste confetti inapoi in fata prin creearea de inflatie. Mesajul a fost bun si direct la tinta !!! Era bine daca apuca sa se dezbrace de tot.

    1. A doua zi imi depuneam candidatura la presedintie. Decat Sa iau capete in gura de la Mircea nu e mai nebrutal asa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb