ŞOC PE PIAŢA ASIGURĂRILOR "Wiener Stadtische" a preluat "Omniasig"

MAGDA STOICA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 mai 2005

Austriecii şi-au propus să deţină 35% din piaţa românească a asigurărilor pînă la sfîrşitul acestui an

Mărirea cotei de piaţă se va face prin creştere naturală sau noi achiziţii

Începînd de luni, societatea de asigurări "Omniasig", cu toate diviziile ei, este parte a grupului "Wiener Stadtische", care a achiziţionat-o pentru 100 de milioane de euro, conform unor surse neoficiale. Grupul austriac "Wiener Stadtische" mai deţine societăţile de asigurări "Unita" şi "Agras".

Dan Odobescu, directorul general al "Unita", nu a confirmat cifra transferului, însă a catalogat această tranzacţie drept "cea mai mare senzaţie de pe piaţa asigurărilor din ţara noas-tră".

Grupul austriac a preluat participaţia de 68,87% pe care a avut-o "TBIH Financial Services" din Olanda. Pe lîngă aceasta, austriecii vor mai prelua şi acţiunile controlate de Constantin Toma, preşedintele Consiliului de Administraţie al "Omniasig". În structura acţionariatului se mai regăsesc "Financiara" S.A. cu 20,24% şi Banca Comercială Română - 1,6%, alături de alte persoane fizice cu participaţii sub 0,1%.

Societatea "Omniasig" a stîrnit interesul grupului "Wiener", care a apreciat că prezintă cea mai bună relaţie calitate - preţ de pe piaţa asigurărilor din ţara noastră, ne-a declarat domnul Dan Odobescu. Prin această achi-ziţie, "Wiener Stadtische" şi-a îmbunătăţit poziţia, urcînd pe locul doi, cu o cotă 19% din întreaga piaţă, după "Allianz-Ţiriac", care deţine aproximativ 21%. Domnul Dan Odobescu a mai adăugat că grupul îşi propune să ocupe primul loc pe piaţă pînă la momentul integrării ţării noastre în Uniunea Europeană. Acest lucru va fi posibil, fie prin creştere naturală, fie prin noi achiziţii, a afirmat directorul general al "Unita".

Deocamdată este în discuţie dacă "Omniasig" va rămîne de sine stătătoare sau toate societăţile pe care "Wiener" le deţine vor fuziona, aceasta depinzînd de achiziţiile pe care grupul le va face în continuare, susţine domnul Odobescu. Austriecii vizează societăţi cu cote de piaţă mari, pentru că pînă la sfîrşitul anului grupul doreşte să deţină o cotă de piaţă de 35%, a mai afirmat Dan Odobescu. În prezent, grupul austriac poartă discuţii cu mai multe firme, ne-a confirmat directorul general al "Unita" fără să nominalizeze, însă, nici una dintre acestea. Grupul îşi mai propune să majoreze capitalul social al societăţilor deţinute, la nivel global, cu 20% în perioada următoare.

Anterior achiziţionării "Omniasig", grupul "Wiener Stadtische" deţinea 6,3% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă prin "Unita" şi "Agras". Companiile din grupul "Omniasig" - "Omniasig", "Omniasig Asigurări de Viaţă" şi "Omniasig Addenda" alături de Omniasig AGI (fostă AGI România) şi "Omniasig-Asirag" (fostă "Asirag" Piteşti) au raportat pentru anul trecut prime brute subscrise de 4.387,4 miliarde de lei. Capitalul social al "Omniasig" este de 250 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb