Social-democraţii pierd teren în Camera Deputaţilor

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2006

PSD are cu trei deputaţi mai puţin în noua sesiune parlamentară, faţă de cea încheiată în vară. Deputatul Dan Ioan Popescu şi-a anunţat demisia din rândul social-democraţilor "din motive legate de modul în care activează PSD ca partid de opoziţie". Popescu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că formaţiunea politică din care a făcut parte nu are o doctrină coerentă. "Prefer să fiu în afara acestui partid", a declarat deputatul, adăugând că nu prevede nicio schimbare majoră pe viitor în PSD.

Fostul lider al social-democraţilor bucureşteni a evitat să răspundă la întrebările referitoare la viitorul său politic. A precizat totuşi că a avut "o serie de discuţii cu colegii din diverse partide", dar că momentan va rămâne independent.

Liderii PSD s-au arătat surprinşi de decizia lui Dan Ioan Popescu. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat presei, la puţin timp după anunţul lui Popescu, că nu deţine informaţii referitoare la această problemă. Nici senatorul Vasile Dâncu nu părea să fie la curent cu demisia colegului său.

Dan Ioan Popescu nu a fost singura pierdere a PSD la începutul sesiunii parlamentare. Alţi doi colegi de partid ai domniei sale au părăsit formaţiunea, îngroşând rândurile alianţei D.A. Astfel, deputatul Ioan Timiş a intrat în rândurile liberalilor, iar deputatul Gheor-ghe Sârbu a trecut la Partidul Democrat.

Schimbări în Birourile Permanente ale Parlamentului

Deputatul PSD Victor Ponta l-a înlocuit pe colegul său Valer Dorneanu în funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor (BP). Hotărârea a fost luată la nivelul Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD şi este motivată de preşedintele Mircea Geoană prin dorinţa de promovare a tinerilor politicieni "care şi-au confirmat capacităţile politice".

Totodată, Miron Mitrea este deputatul ales de social-democraţi pentru cealaltă funcţie de vicepreşedinte al BP al Camerei, pe care PSD o deţine. Aceas-ta, în ciuda faptului că domnia sa nu a primit recomandarea structurilor de conducere ale formaţiunii politice din care face parte.

PSD a făcut schimbări şi la nivelul structurilor senatoriale. Doru Ioan Tărăcilă este noul vicepreşedinte social democrat al BP al Senatului, după ce, potrivit spuselor lui Mircea Geoană, Valer Dorneanu şi-a exprimat intenţia de a părăsi această funcţie.

Ion Iliescu revine la sentimente mai bune

Ion Iliescu va conduce în continuare grupul parlamentar PSD din Senat. Fostul preşedinte al ţării a venit ieri la şedinţa la BPN al partidului după o lungă perioadă de absenţă. Potrivit afirmaţiilor lui Geoană, fostul şef de stat şi-a arătat disponibilitatea de a frecventa mai des reuniunile forului de conducere amintit. "E mai util şi mai înţelept să participe şi domnul Iliescu la şedinţele BPN", a conchis liderul social-democrat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb