Softlead: "Valoarea totală a proiectelor software ofertate prin platforma Softlead a depăşit 14.3 milioane de euro"

T.B.
Companii / 18 ianuarie

Softlead: "Valoarea totală a proiectelor software ofertate prin platforma Softlead a depăşit 14.3 milioane de euro"

Softlead, singura platformă de tip marketplace din România care ajută companiile să aleagă soluţia software potrivită, pe baza ADN-ului Digital, lansează graficul anual ce indică apetitul pentru digitalizare al companiilor din România, se arată într-un comunicat al Softlead, remis redacţiei.

Informaţiile reflectă interesul pentru achiziţii software pentru anul 2023, măsurat prin cererile de oferte software primite pe www.softlead.ro, transmite sursa citată.

Informaţii generale

Peste 2000 de companii au solicitat în 2023 o ofertă de servicii de digitalizare prin Softlead, în timp ce alte câteva sute au folosit platforma pentru a afla ADN-ul Digital, definit ca un raport complex ce indică nivelul actual al digitalizării, tipuri de soluţii software potrivite, furnizori, bugete şi paşi esenţiali în procesul de achiziţii IT, informează sursa menţionată.

În total, valoarea totală a proiectelor software ofertate prin platforma Softlead a depăşit 14.3 milioane de euro, ceea ce înseamnă o valoare dublă faţă de anul anterior, transmite sursa indicată. De asemenea, numărul cererilor de oferte pentru achiziţii software a crescut cu 24% faţă de 2022, adaugă sursa.

2023 a adus o dinamică mai mare în rândul cerinţelor de digitalizare generate prin platforma Softlead, arată datele comunicatului. Conform sursei precizate "Am urmărit, astfel, proiecte complexe de transformare digitală pentru companii mari şi foarte mari, am văzut o creştere a numărului de IMM-uri din diverse industrii care au arătat deschidere pentru achiziţii software, dar, cel mai important, am văzut o mai mare diversitate a tipurilor de soluţii IT de care companiile au tot mai mare nevoie. Există şi un set de constante ale activităţii din platformă, cum ar fi faptul că în peste 80% dintre situaţii, responsabilii pentru procesul de digitalizare sunt persoanele din top şi middle management" a transmis Alexandra Roată, Co-Founder Softlead.

Cel mai mare proiect de digitalizare generat prin platforma Softlead a venit din partea unei companii din sectorul energetic (cu o cifră de afaceri de peste 955 milioane de euro) şi a avut o valoare de 230.000 de euro, arată datele comunicatului. Soluţia software vizată a fost o aplicaţie dedicată gestiunii documentelor.

În funcţie de complexitatea proiectului de digitalizare şi de tipul aplicaţiei software ales, procesul de achiziţie poate avea o durată medie de 30 de zile, indică sursa. Cu toate acestea, cea mai rapidă semnare a unui contract prin Softlead a fost de 24 de ore, pentru o soluţie de semnătură electronică, solicitată de o companie din industria de construcţii, relatează platforma.

Profilul companiilor care au înregistrat apetit crescut pentru digitalizare

Potrivit datelor Softlead, şi în 2023 cele mai multe companii care au nevoie de ghidaj în alegerea aplicaţiei software potrivite sunt IMM-urile. Astfel, peste 51% dintre companiile care au folosit platforma au înregistrat în anul anterior cifre de afaceri de până la 500.000 de euro, în timp ce peste 13% au avut venituri de peste 5 milioane de euro, informează sursa.

Tipurile de aplicaţii software cu apetit crescut de achiziţie

Aplicaţiile software de tip enterprise, cum ar fi soluţiile CRM (Customer Relationship Management), ERP (Enterprise Resource Planning) sau Managementul documentelor s-au aflat în topul priorităţilor în contextul digitalizării în 2023, precizează sursa. Elementul de noutate a fost adus de soluţiile software de tip RPA (Robotic Process Automation) care înregistrează o creştere de la an la an, apetitul pentru acest tip de aplicaţii fiind impulsionat atât de eligibilitatea finanţării prin fonduri europene, cât şi de creşterea notorietăţii beneficiilor aduse, informează sursa citată.

Conform datelor Softlead, 35.46% dintre cererile de ofertă au inclus integrari cu alte aplicaţii software. În cazul a 86.33% dintre solicitările trimise de companii, acestea nu aveau o soluţie IT care să fie dedicată digitalizării proceselor de business vizate, în timp ce 13.67% dintre beneficiari aveau în plan înlocuirea aplicaţiilor software existente cu altele mai performante.

Industriile cu apetit ridicat de digitalizare

Domeniile de activitate care au indicat în 2023 un apetit crescut pentru investiţii în digitalizare sunt: serviciile (18.8%), industria medicală (13%), producţia (12.3%), construcţiile (11.8%) şi domeniul financiar (9.4%), se mai arată în comunicat.

Din punctul de vedere al perioadelor în care s-au înregistrat cele mai multe cereri de ofertă, în lunile ianuarie, martie şi noiembrie au fost primite cele mai multe solicitări, transmite Softlead.

Sursa bugetelor pentru digitalizare

Potrivit datelor Softlead, în 2023, 67.7% dintre companiile care au solicitat o ofertă prin platformă s-au bazat pe fonduri proprii pentru finanţarea procesului de transformare digitală, în timp ce restul au mizat pe fonduri europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb