SOLOMON ŞI STATIVĂ, DOI REPREZENTANŢI "VAJNICI" AI PSD Social-democraţia - un fel de şaorma cu de toate

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2020

Social-democraţia - un fel de şaorma cu de toate

Actualizare - Scandalagiul social-democrat, cercetat pentru discriminare

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în legătură cu comportamentul deputatului PSD Adrian Solomon, care l-a jignit pe un vânzător de la un fast-food din Centrul Vechi al Capitalei, care îi ceruse parlamentarului să îşi pună masca de protecţie.

Amintim că în urmă cu două nopţi, Adrian Solomon a intrat în localul din Centrul vechi al Capitalei fără mască, moment în care casierul i-a spus "Puneţi-vă, vă rog, masca", potrivit înregistrării video de pe camerele de supraveghere din interiorul unităţii. În acel moment, Solomon a început să îl jignească pe casier şi să utilizeze remarce xenofobe, cu trimitere la originea acestuia: "Băi Mustafa (...) eşti în România aicea (...) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să munceşti aici! (...) Băi, panaramă!".

Solomon a continuat: "Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o şaorma în România, îmi iei buletinul, nu ţi-e ruşine? Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?".

Ulterior, deputatul social-democrat a continuat scandalul şi în prezenţa poliţiştilor care au fost chemaţi la locul incidentului. În urma scandalului iscat, Adrian Solomon a fost sancţionat contravenţional cu 1600 lei amendă pentru tulburarea liniştii publice şi 2000 lei amendă pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţii închise.

Alături de el se afla şi deputatul social-democrat Irinel Stativă, care a fost şi el sancţionat pentru aceleaşi contravenţii.

---

O ştire a ţinut capul de afiş al presei, ieri dimineaţă, în primele ore ale zilei: doi parlamentari social-democraţi au fost amendaţi pentru că nu au purtat masca de protecţie în interiorul unui fast-food.

Adrian Solomon şi Ioan Irinel Stativă reprezintă două exemple tipice pentru modul în care PSD continuă să îşi desfăşoare activitatea chiar şi după încarcerarea lui Liviu Dragnea şi după debarcarea lui implicită de la conducerea formaţiunii social-democrate. Este vorba despre un miserupism în faţa legii pe care parlamentarii social-democraţi l-au manifestat în ultimii patru ani şi care s-a făcut remarcat cu prisosinţă în momentul OUG 13/2017, al modificării legilor justiţiei, al modificării legislaţiei penale şi al asaltului ordonat asupra Laurei Codruţa Kovesi, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Social-demcoraţii nu au nevoie de instituţii care să funcţioneze în apărarea şi respectarea legii, ci au nevoie de instituţii obediente în faţa PSD. Numai aşa poate fi explicat comportamentul celor doi parlamentari PSD, care le-au reproşat poliţiştilor ce i-au amendat că nu îşi cunosc rolul în ierarhie, că nu îşi merită hainele statului şi că nu merită respect deoarece au doar trei luni de şcoală de poliţie.

Probabil că Adrian Solomon, din postura de preşedinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor se crede un fel de mic dumnezeu pe pământ, iar în faţa lui trebuie să tremure toată lumea, deoarece el ar fi situat undeva în vârful ierarhiei.

Noi, ceilalţi de la bază, suntem un simplu muşuroi de furnici, de care Solomon are nevoie doar ca să îşi împingă trupul în Parlament, adică să fie reales pentru a se putea îmbuiba în continuare, din bani publici, nu doar de la cantina Camerei Deputaţilor, ci şi de la şaormeria din Centrul Vechi în care a fost surprins fără masca de protecţie obligatorie în timpul stării de alertă în spaţii închise.

Reprezentantul Legislativului, adică taman cel care a fost de acord în 16 mai cu introducerea stării de alertă şi cu obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise, a încălcat legea. Pe care tot el a aprobat-o în 16 mai. Pentru că Solomon consideră că el poate să încalce legea atunci când doreşte. Nu de aceeaşi opinie au fost şi poliţiştii care l-au amendat şi care au aplicat principiul constituţional privind egalitatea cetăţenilor în faţa legii. Mai ales că tot poliţiştii au fost cei care i-au amendat pe premierul Orban şi pe miniştrii Bode, Popescu şi Aurescu pentru chermeza fără măşti de protecţie din biroul şefului Guvernului.

Probabil că Solomon se consideră mai presus decât premierul şi a precizat că el va contesta amenda, după ce va primi procesul-verbal. Deputatul PSD care este preşedinte al Comisiei de Muncă nu consideră că a greşit. Chiar dacă a fost prins, în flagrant, fără masca de protecţie pe faţă în interiorul şaormeriei din Centrul Vechi.

Adrian Solomon susţine că "totul este un abuz al unor poliţişti mult prea puţin şcoliţi".

Despre colegul său de peripeţie nu putem spune prea multe. Probabil că din dorinţa de a-şi alinta papilele gustative cu o şaorma bine făcută, Ioan Irinel Stativă a spus că nu mai are rost să îşi pună masca de protecţie în interior, înainte de a cumpăra produsul alimentar respectiv.

Despre Stativă putem spune doar atât: în cele două mandate şi jumătate de parlamentar, derulate între 2006 şi 2020, a vorbit de la tribuna Camerei Deputaţilor doar 15 minute... în 14 ani.

În aceste condiţii, să ne mai mirăm că în ultima perioadă cetăţenii de rând nu au mai respectat restricţiile impuse fapt ce a dus la creşterea numărului de cazuri de Covid-19? Când au exemple de genul Solomon, Stativă, Ponta, Vosganian, Tăriceanu şi alţii care consideră că actuala pandemie nu este un pericol, cetăţenii se comportă ca atare.

De aceea, trebuie cu atât mai mult apreciaţi, poliţiştii care i-au amendat pe Adrian Solomon cu 1600 de lei şi pe Ioan Irinel Stativă cu 1000 de lei.

Bineînţeles, amenzile vor fi plătite din aceiaşi bani publici la care se referea Solomon că ar constitui sursa salariilor poliţiştilor. Pentru că atât Solomon cât şi Stativă sunt plătiţi din banii publici ai cetăţenilor să respecte legea şi nu să o încalce.

Până la ora închiderii ediţiei, conducerea PSD nu a avut nicio reacţie prin care să se delimiteze de gestul celor doi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. no comment

    cum este seful lor (cu deviatie de sept) ei sunt cu deviatie comprtamentala! 

    daca tot beneficiaza de maxime in materie de venituri personale de ce nu pot beneficia si de mexime in materie de amenda 

    din punctul meu de vedere ar merita o exmatriculare exemplara cei doi cu gatul gros si infometati de atata grija purtata pentru cetateanul de rand si biata Romania 

    si chiar nu glumesc, 

    in loc sa fie un exemplu comportamental au o atitudine sfidatoare la adresa tuturor valorilor sociale, atitudine care CHIAR TREBUIE PEDEPSIT EXEMPLAR!

    astept rectia Parlementului si a sefului lor de partid 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb