ZIARUL BURSA

08 iulie 2020
Ediţia din 19.10.2024
Comisia Europeană înrăutăţeşte perspectiva zonei euro şi menţine contracţia României

PROGNOZA DE VARĂ Comisia Europeană înrăutăţeşte perspectiva zonei euro şi menţine contracţia României

Mihai GongoroiMacroeconomie / 8 iulie 2020

Potrivit Comisiei, un al doilea val de infecţii în România sau la unul dintre principalii parteneri comerciali ar putea întârzia redresarea economiei  

Iancu Guda, analist: "Estimările sunt mai pesimiste în Europa, în special din cauza rezultatelor foarte proaste pe turism"

Ionuţ Simion, preşedinte Amcham România: "Trebuie să ne uităm şi pe cifrele de deficit"

Andrei Rădulescu, economist-şef Banca Transilvania: "Pe termen mediu ne aşteptăm la continuarea procesului de convergenţă economică europeană"

Economia zonei Euro va experimenta o recesiune de 8,7% în acest an, mai adâncă decât s-a estimat anterior (7,7%), potrivit previziunilor economice intermediare, de vară, publicate ieri de Comisia Europeană.

Adrian Codirlaşu, Dragoş Cabat

Analiştii CFA se aşteaptă la o revenire a economiei, în semestrul al doilea

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 8 iulie 2020

Adrian Codirlaşu: "Am intrat într-o perioadă de revenire, însă principalul risc ţine de valul al doilea al pandemiei"  

Dragoş Cabat: "Odată cu această criză există şansa să trecem la o agendă mai «verde», adică la o economie care să se uite mai mult la energii regenerabile, la tehnologii mai prietenoase cu mediul"

Economiile şi pieţele de capital globale au fost zguduite, în primul semestru al anului, de pandemia de Covid-19, care a forţat autorităţile să impună măsuri de închidere parţială sau chiar totală a unor activităţi sau sectoare, cu repercusiuni care încă nu sunt pe deplin cuantificabile.

Autorităţile salvează sportul cu investiţii de 13,5 miliarde lei

CAMPIONATUL NAŢIONAL DE PROMISIUNI Autorităţile salvează sportul cu investiţii de 13,5 miliarde lei

Octavian DanSport / 8 iulie 2020

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a prezentat planul autorităţilor de investiţii în mişcarea sportivă autohtonă. Vouchere pentru toţi copiii care fac sport, stadioane, săli polivalente, patinoare, bazine olimpice sunt câteva dintre elementele planului, investiţiile fiind de aproximativ 13,5 miliarde lei. Tot ce nu s-a făcut în 30 de ani se va face în viitorul apropiat, susţine actualul ministru al sportului.

Blana ursului fără pădure: amendarea "hrănitorilor"

Blana ursului fără pădure: amendarea "hrănitorilor"

Octavian DanMiscellanea / 8 iulie 2020

Ministerul Mediului a găsit soluţia pentru rezolvarea problemei urşilor care migrează din pădure - tot mai rară - spre oraş: amendarea celor care hrănesc animalele. De altfel, chiar ministrul susţine că din cauza celor care oferă mâncare, urşii coboară spre zonele locuite, fără să vorbească şi de alte cauze, mult mai profunde, inclusiv de invadarea pădurii de către cei care o taie, cu aviz legal sau fără, şi care distrug mediul natural în care ursul este obişnuit să trăiască.

Ministrul Ion Ştefan le-a transmis social-democraţilor: "Aţi compus o moţiune plină de invective şi calomnii. (...) Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere din cadrul ministerului, după ce am scos la iveală matrapazlâcurile făcute ani de-a rândul şi după ce le-am oprit racordarea la banii publici. (...)". Sursa foto: Facebook/Ion Ştefan

"Grindă", zdruncinat în Camera Deputaţilor

George MarinescuPolitică / 8 iulie 2020

Majoritatea de conjunctură, constituită în Parlament din PSD, ALDE şi Pro România, a dezbătut, ieri, a şaptea moţiune simplă depusă în ultimele două luni împotriva unui membru al guvernului Orban. După ce prin voturile deputaţilor sau senatorilor au fost demişi simbolic miniştrii Florin Cîţu, Monica Anisie, Nelu Tătaru, Adrian Oros, Violeta Alexandru şi Marcel Vela, ieri a fost rândul ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan să răspundă acuzaţiilor lansate de formaţiunile aflate pe stânga eşichierului politic.

"Investiţia în imobiliare rămâne cea mai sigură, în perioadele de fluctuaţii economice"

RUSLAN ROTARU, FONDATOR ROYAL TOWN IAŞI: "Investiţia în imobiliare rămâne cea mai sigură, în perioadele de fluctuaţii economice"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 8 iulie 2020

Cererea pentru imobilele din cadrul complexului rezidenţial Royal Town Iaşi a rămas aceeaşi de dinaintea crizei cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit fondatorului Royal Town Iaşi, Ruslan Roaru. În plus, în acest moment nu există perspective de scădere a preţurilor din piaţă, conform fondatorului Royal Town Iaşi.

SONDAJ GLOBAL Companiile îşi vor reduce cheltuielile de investiţii cu 12% în acest an, mai mult decât în 2009

Mihai GongoroiInternaţional / 8 iulie 2020

Întreprinderile de dimensiuni mijlocii şi mari din întreaga lume îşi vor reduce cheltuielile de investiţii în medie cu 12% în acest an pe fondul efectelor economice devastatoare aduse de lockdown şi de celelalte măsuri de prevenţie impuse de autorităţi din toate ţările în răspuns la pandemia de Covid-19, arată un sondaj citat de Reuters.

38 de acţionari ai băncilor şi asigurătorilor au folosit fonduri în mod fraudulos

AUTORITATEA DIN CHINA DEZVĂLUIE: 38 de acţionari ai băncilor şi asigurătorilor au folosit fonduri în mod fraudulos

A.V. Internaţional / 8 iulie 2020

Majoritatea au legături cu Baoshang Bank şi Anbang Insurance, societăţi salvate de stat 

Autoritatea de reglementare bancară din China a dezvăluit o listă cu 38 de acţionari (companii) ai societăţilor financiare, acuzaţi de fo­losire necorespunzătoare de fonduri, majoritatea având legături cu Baoshang Bank şi An­bang Insurance, societăţi salvate de stat în ultimii ani, anunţă finews.asia.

Cultura bunului plac

Cornel CodiţăEditorial / 8 iulie 2020

Cornel Codiţă

Cînd vrea să spună că ştie pe ce lume se află, românul zice că stă cu picioarele pe pămînt. Invocă domeniul sigur al solidului. Fără să ştie, sau să îşi dea prea bine seama, însă, cetăţeanul României îşi duce existenţa scufundat într-un imens şi instabil fluid.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Alegerile locale, în 27 septembrie 

SENAT: Alegerile locale, în 27 septembrie 

G.M.Politică / 8 iulie 2020

Alegerile locale se vor desfăşura în 27 septembrie. Cel puţin aşa a decis, ieri, plenul Senatului care a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă a UDMR privind data alegerilor locale din această toamnă. Proiectul...

CCR:  Retragerea de către SIIJ a căilor de atac, ilegală

George MarinescuPolitică / 8 iulie 2020

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, ieri, cu majoritate de voturi, că Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu poate retrage căile de atac deja formulate în faţa instanţei, iar procurorul-şef al Secţiei nu poate...

Confruntare în cazul Unifarm

I.Ghe.Politică / 8 iulie 2020

Direcţia Naţională Anticorupţie a continuat, ieri, audierile în scandalul Unifarm. Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, acuzat că a cerut 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie în timpul...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo