Confruntare în cazul Unifarm

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2020

Direcţia Naţională Anticorupţie a continuat, ieri, audierile în scandalul Unifarm. Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, acuzat că a cerut 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie în timpul pandemiei de COVID-19, a fost confruntat, ieri, cu unul dintre denunţătorii săi. Confruntarea a fost necesară, deoarece, potrivit avocaţilor directorului Unifarm, denunţătorul nu a trecut proba detectorului cu minciuni.

La ieşirea din sediul DNA, Adrian Ionel a declarat că este nevinovat şi că va dovedi acest lucru.

Adrian Ionel este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Directorul general al companiei de stat Unifarm, Adrian Ionel, este urmărit penal şi a fost plasat sub control judiciar de către DNA pentru cinci infracţiuni de corupţie. El este acuzat că a cerut 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie, în timpul pandemiei de COVID. În plus, cele un milion de măşti livrate prin contract Companiei Naţionale Unifarm SA nu erau măşti chirurgicale, ci măşti de protecţie neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecţie decât cele convenite în contract.

La sediul DNA s-a prezentat şi deputatul Emanuel Ungureanu care a declarat: "Este foarte important să înţelegem în ce măsură anturajul premierului Ludovic Orban a fost implicat în această afacere Unifarm".

El a amintit că în 19 martie premierul Orban anunţa o "finanţare importantă" pentru Unifarm, "din care în primă instanţă s-au cumpărat măşti neconforme, prin intervenţia - atenţie - directă a domnului Ludovic Orban".

"Este foarte important să ştiţi că măştile pe care le purtăm toţi astăzi (...) nu sunt măşti conforme, nu sunt măşti verificate de o autoritate a statului român. Nu avem nicio garanţie că măştile care sunt pe piaţă au filtre de protecţie", a susţinut Emanuel Ungureanu.

El a spus că va cere expres procurorilor să fie audiaţi premierul Orban, fostul ministru al Sănătăţii Victor Costache, actualul ministru Nelu Tătaru, Codrin Lungu, noul secretar general al Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb