"Grindă", zdruncinat în Camera Deputaţilor

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2020

Ministrul Ion Ştefan le-a transmis social-democraţilor: "Aţi compus o moţiune plină de invective şi calomnii. (...) Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere din cadrul ministerului, după ce am scos la iveală matrapazlâcurile făcute ani de-a rândul şi după ce le-am oprit racordarea la banii publici. (...)". Sursa foto: Facebook/Ion Ştefan

Ministrul Ion Ştefan le-a transmis social-democraţilor: "Aţi compus o moţiune plină de invective şi calomnii. (...) Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere din cadrul ministerului, după ce am scos la iveală matrapazlâcurile făcute ani de-a rândul şi după ce le-am oprit racordarea la banii publici. (...)". Sursa foto: Facebook/Ion Ştefan

Majoritatea de conjunctură, constituită în Parlament din PSD, ALDE şi Pro România, a dezbătut, ieri, a şaptea moţiune simplă depusă în ultimele două luni împotriva unui membru al guvernului Orban. După ce prin voturile deputaţilor sau senatorilor au fost demişi simbolic miniştrii Florin Cîţu, Monica Anisie, Nelu Tătaru, Adrian Oros, Violeta Alexandru şi Marcel Vela, ieri a fost rândul ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan să răspundă acuzaţiilor lansate de formaţiunile aflate pe stânga eşichierului politic.

Ministrul Ion Ştefan le-a transmis social-democraţilor: "Aţi compus o moţiune plină de invective şi calomnii. (...) Toţi pesediştii au început să bâzâie după ce am pus capacul la borcanul cu miere din cadrul ministerului, după ce am scos la iveală matrapazlâcurile făcute ani de-a rândul şi după ce le-am oprit racordarea la banii publici. (...) Toţi oamenii pe care i-am promovat sunt profesionişti din minister, care au fost marginalizaţi de PSD. În vremea guvernărilor PSD, peste 180 de posturi vacante au fost ocupate nu prin concurs, ci prin transfer ale unor sinecurişti politici".

În apărarea sa, ministrul de resort a susţinut că, de la începutul anului 2020, a emis ordine de începere a lucrărilor pentru 142 obiective cu o valoare de peste 1,08 miliarde lei, că nu a blocat niciun şantier şi nu a oprit nicio lucrare demarată pe PNDL 1 şi PNDL 2, iar pentru lucrările efectuate conform proiectului tehnic a plătit peste 2,6 miliarde lei în primele şase luni ale anului curent.

Menţionăm că Ion Ştefan şi-a citit întregul discurs, fără a vorbi o clipă liber.

Social-democraţii l-au acuzat pe Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru a face loc în funcţiile publice rudelor şi amicilor săi sau ale miniştrilor liberali.

"Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru", au susţinut reprezentanţii PSD.

Social-democrata Simona Bucura-Oprescu a spus: "Tot ceea ce faceţi e lipsit de conţinut. Au trecut opt luni de la investirea dumneavoastră şi nu m-am lămurit cine sau ce vă recomandă. V-aţi angajat rudele şi cunoştinţele peste tot la stat, v-aţi început reforma cu un moft - schimbarea denumirii ministerului. În ultimele opt luni, nu aţi reorganizat ministerul, ci l-aţi dezorganizat şi aţi distrus structuri, oameni, programe şi proiecte. Aţi blocat activitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii, care este folosit acum ca un instrument politic. Aveţi un miliard de lei neutilizaţi din PNDL 2 şi nu veţi atinge indicatorii acestuia până la finalul anului 2020. V-aţi transformat într-o marionetă păpuşată de interese ascunse. Transformaţi Ministerul Dezvoltării într-unul al sabotării administraţiilor publice locale şi centrale din România".

Ion Ştefan a fost acuzat şi de reprezentanţii USR chiar dacă aceştia au afirmat că se vor abţine de la votarea moţiunii simple depusă împotriva ministrului liberal.

Deputatul Liviu Ionuţ Moşteanu (USR) a spus: "Aş fi vrut să văd de la PNL două lucruri: depolitizare reală, nu rotaţia sinecuriştilor şi reformarea PNDL-ului. Nu a fost să fie. Sinecurile PSD au fost înlocuite cu sinecurile PNL. Toţi peneliştii şi-au găsit serviciu la stat şi ne e clar că PNL nu va porni o reformă adevărată. PNDL-ul lui Dragnea trebuie desfiinţat deoarece a fost gândit ca un bancomat al primarilor. Banii publici din PNDL trebuie folosiţi pentru cofinanţarea proiectelor realizate din fondurile structurale şi trebuie alocaţi transparent".

În apărarea ministrului Ion Ştefan s-au aflat deputaţii liberali Nicolae Giugea şi George Şişcu. Nicolae Giugea a arătat că moţiunea depusă de PSD "are aceleaşi efecte ca ale unei vuvuzele pe stadion: zgomot şi hărmălaie".

"Ani de zile, Ministerul Dezvoltării a fost principalul robinet prin care banii publici au ajuns la firmele din preajma PSD. Pe vremea când ministerul era condus de PSD, in instituţie au fost angajaţi toţi lipitorii de afişe electorale. Dacă pentru dumneavoastră Ion Ştefan este Grindă, atunci Marcel Ciolacu este muncitorul la rame de pe braţul Pavel şi Insula Belina", a spus Nicolae Giugea.

Colegul său, George Şişcu a susţinut că PSD a devalizat Ministerul Dezvoltării atât timp cât a permis achiziţii de genul becurilor stradale vândute cu 2000 euro bucata în localităţi din mediul rural.

Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan a ţinut să le reamintească parlamentarilor PSD că Ministerul Dezvoltării a fost feuda lui Liviu Dragnea, care şi-a angajat acolo toţi acoliţii, inclusiv pe celebra Sevil Shhaideh care a făcut demersurile necesare pentru ca braţul Pavel şi insula Belina să ajungă ilegal la Tel Drum.

La sfârşitul dezbaterii moţiunii simple depuse împotriva sa, ministrul Ion Ştefan a răsuflat uşurat şi, pentru că nu avea nimic scris pe foaie, nu a mai răspuns acuzaţiilor aduse de către cei de la PSD. Calvarul lui Ştefan a fost suspendat, deoarece votarea moţiunii simple va avea loc într-o altă şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, care urmează să fie stabilită de către Biroul Permanent.

Chiar dacă există şanse mari ca Ion Ştefan - alias Grindă - să fie al şaptelea ministru demis în urma unei moţiuni simple, el nu va părăsi Guvernul, deoarece legislaţia nu prevede demiterea ministrului în urma adoptării moţiunii simple. Demiterea este lăsată la latitudinea premierului, iar Ludovic Orban a arătat până acum, în şase rânduri, că nu are de gând să dea satisfacţie coaliţiei PSD-ALDE-Pro România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai draga domnu

    daca este adevarat daca este adevarat tot ce se spune despre neamuri, si nu numai, daca priceperea matale este coltul strazii si privitul peste gard ai cam furat-o

    mai bine lasa-ne 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb