Şomajul sub control

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 9 iunie 2009

Primul-ministru, Emil Boc, a anunţat că, momentan, şomajul este sub control, precizând că există fluctuaţii de la un judeţ la altul.

"În luna mai s-a observat o încetinire a ritmului şomajului, preocuparea majoră a Guvernului constituind-o păstrarea locurilor de muncă şi găsirea soluţiilor de angajare a celor rămaşi fără serviciu", a spus Boc, citat de Agerpres.

Guvernul a lansat, pentru atenuarea impactului negativ al crizei economice, un pachet de măsuri, asigurându-se la încadrarea şomerilor 50% din cheltuielile angajatorului cu salariile, pe o perioadă de un an.

În acelaşi timp, facilităţi financiare se acordă pentru angajarea persoa­nelor cu vârsta de peste 50 de ani sau a celor disponibilizate în ultimele şase luni.

"Statul garantează firmelor 75% din salariul persoanelor cu handicap sau cu nevoi speciale", a punctat Emil Boc, adăugând: "În toate domeniile din industrie se asigură gaze din producţia internă, cu condiţia să nu se facă disponibilizări de salariaţi, alocarea a 20% din buget pentru investiţii şi păstrarea nivelurilor cotei unice de impozitare şi a TVA-ului constituind, de asemenea, măsuri de menţinere a unui mediu economic atractiv".

Emil Boc şi-a exprimat speranţa că, în perioada următoare, pe baza acordului cu Comisia Europeană şi FMI, se vor face simţite efecte benefice şi prin deblocarea creditării bancare în toate sectoarele de activitate, dar mai ales pentru întreprinderile mici şi mijlocii, prin scăderea justificată a dobânzilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb