SONDAJ INSOMAR: Băsescu şi PD-L rămân în topul preferinţelor alegătorilor

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 10 noiembrie 2008

PD-L este formaţiunea politică care ar obţine cele mai multe voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, relevă un studiu realizat de Insomar, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie.

Conform sursei citate, liberal-democraţii ar obţine 37% din voturile românilor, fiind urmaţi de alianţa PSD-PC cu 32% şi de PNL cu 17%.

Alte partide care ar trece pragul electoral sunt UDMR cu 6% şi PRM cu cinci procente, conform rezultatelor sondajului.

Potrivit raportului, 47,9% dintre cetăţenii cu drept de vot au precizat că Traian Băsescu este cel mai de încredere politician român, preşedintele fiind urmat, conform alegătorilor, de Teodor Stolojan cu 30,6% şi de Mircea Geoană cu 29,4%.

Tot la capitolul lideri politici, Corneliu Vadim Tudor şi Mircea Geoană sunt singurii politicieni a căror imagine s-a îmbunătăţit substanţial în decursul ultimului an. Uşoare creşteri de popularitate au mai înregistrat Traian Băsescu şi Emil Boc.

Sondajul arată că aproape jumătate dintre alegători s-au declarat destul de mulţumiţi de mandatul lui Traian Băsescu la Cotroceni, dar nu la fel de satisfăcuţi de activitatea guvernării Tăriceanu.

70% dintre alegători s-au declarat nemulţumiţi sau destul de nemulţumiţi de activitatea premierul, 45,4% dintre alegători au apreciat că traiul lor nu s-a schimbat comparativ cu cel de anul trecut, iar 32,2% au indicat că viaţa lor s-a înrăutăţit în ultimul an.

Referitor la evoluţia economiei, marea majoritate a alegătorilor sunt de părere că aceasta va înregistra o uşoară descreştere pe viitor sau se va menţine în limitele actuale.

Doar 1% dintre cetăţeni se aşteaptă ca economia noastră să crească puternic până la finele anului curent, în timp ce 14% dintre alegători văd posibilă doar o uşoară creştere.

Privind viitorul Executiv, cei mai mulţi dintre alegători susţin că primele trei probleme ce ar trebui rezolvate ţin de salarii, creşterea nivelului de trai şi creerea de noi locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb