Sondaj Insomar: Oprescu, puţin în faţa lui Blaga

Cristina Vaida
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2008

Sondaj Insomar: Oprescu, puţin în faţa lui Blaga

Candidatul independent Sorin Oprescu ar obţine 51,2% din voturile bucureştenilor, în timp ce candidatul PD-L, Vasile Blaga ar lua 48,8%, relevă un sondaj Insomar, realizat în perioada 6-8 iunie.

Dintre cei care au votat cu Cristian Diaconescu în turul I, 62,4% au declarat că vor vota cu Oprescu în turul II, 18,9% cu Blaga, 14,8% nu au răs­puns sau nu sunt hotărâţi, iar 3,9% nu vor merge să voteze.

Electoratul care l-a votat pe Ludovic Orban este împărţit în mod egal între Oprescu şi Blaga, astfel, 37,9% dintre aceştia vor pune ştampila "votat" în turul II, pe Sorin Oprescu, iar 38,7% pe Vasile Blaga.

Cei care au optat pentru Cozmin Guşă au declarat că în proporţie de 45,1%, îl vor vota pe democrat-liberalul, Vasile Blaga, în timp ce 31,8% l-ar alege pe Sorin Oprescu, 19% sunt nehotărâţi, iar 4,1% vor sta acasă.

Cât priveşte cei care l-au ales în primul tur pe Oprescu, 86,4% şi-au păstrat opţiunea, 7,6% s-au reorientat către Blaga, 5,3% sunt nehotărâţi, iar 0,7% nu mai merg la urne.

Potrivit sondajului, 88,4% dintre cei care au optat pentru candidatul PD-L îşi susţin favoritul şi în turul al doilea, 6,7% s-au răzgândit şi îl vor vota pe Sorin Oprescu, 4,1% sunt nehotărâţi, iar 0,8% vor absenta.

Vasile Blaga este preferat de cei care nu au votat pe 1 iunie, astfel, 50,4% îl aleg pe democrat-liberal, în vreme ce 31,2% îl preferă pe Sorin Oprescu, iar 18,4% sunt nehotărâţi.

Cât priveşte repartiţia pe sectoare, Vasile Blaga are un avans în faţa lui Oprescu doar în sectorul 1 şi 3, în vreme ce votanţii din celelalte sectoare îl preferă pe contracandidatul său.

Astfel, 54% dintre votanţii din sectorul 1 îl preferă pe Vasile Blaga şi 46% pe candidatul independent.

În sectorul doi, Sorin Oprescu conduce cu 52%, iar candidatul PD-L are 48%.

Vasile Blaga este în topul preferinţelor din sectorul 3, cu 56%, 44% dintre alegători optând pentru Oprescu.

Alegătorii din sectorul 4 al Capitalei îl favorizează pe Sorin Oprescu cu 55%, spre deosebire de 45% cât înregistrează Blaga.

Diferenţa dintre cei doi candidaţi este de aproape 20% în sectorul 5, unde fostul pesedist, Sorin Oprescu, este preferat de 59% dintre votanţi, iar liberal-democratul este creditat cu 41%.

În sectorul 6, situaţia este mai echilibrată, cei doi fiind despărţiţi de doar 4 procente, Oprescu conducând totuşi cu 52% faţă de Blaga cu un scor de 48%.

Studiul a fost realizat de Insomar în perioada 6-8 iunie 2008. Volumul eşantionului a fost de 7419 persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia Bucureştiului cu vârsta peste 18 ani.

Eroarea teoretică admisă pentru rezultatele obţinute, la un nivel de încredere de 95%, este de + 1,5%. Ceea ce poate egala rezultatele celor doi candidaţi. Astfel că nu există un favorit cert pentru alegerile de duminică deşi mai sunt doar cinci zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb