SONDAJ MEDNET MARKETING RESEARCH CENTER: Peste o treime din români au primit cadouri inutile sau nedorite în ultimele 12 luni

F.A.
Comunicate de presă / 21 noiembrie 2012

Peste o treime din români (36,4%) au declarat că au primit în ultimul an cadouri pentru care nu aveau utilitate sau nu şi le-au dorit, conform unui sondaj CATI derulat în luna noiembrie 2012 de către Mednet Marketing Research Center pentru Edenred, arată un comunicat trimis redacţiei.

Procentul este mai mare în ce priveşte respondenţii din Bucureşti (41%) şi în acelaşi timp mai scăzut în rândul persoanelor intervievate din Moldova (30.2%).

Sondajul de opinie a fost realizat cu scopul de a releva atitudinea românilor faţă de cadouri, atât din perspectiva incidenţei cazurilor în care persoanele intervievate au primit lucruri inutile sau nedorite, cât şi din perspectiva felului în care au decis să acţioneze sau să folosească ulterior respectivul cadou.

Astfel, atitudinea celor intervievaţi în momentul primirii unui cadou nedorit variază de la "păstrarea acestuia în ideea că poate va fi folosit ulterior" (39.6%) sau "oferirea sub formă de cadou unei alte persoane" (33%) până la folosirea acestuia (11.5%), donarea (5.5%) sau chiar aruncarea lui (4.4%).

Sondajul realizat a vizat populaţa adultă a României, printr-un eşantion reprezentativ la nivel naţional alcătuit din 500 de respondenţi cu vârste între 20-60 ani, studii superioare şi venituri peste medie, din Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 de locuitori.

Din distribuţia pe categorii de vârstă, sex şi venituri a rezultat faptul că tinerii sunt mai nemulţumiţi în legătură cu cadourile primite în comparaţie cu persoanele mai mature (38.8% la 20-29 ani, respectiv 38.6% la 30-39 ani comparativ cu 31.87% la 50-60 ani), femeile sunt într-o mai mare măsură nemulţumite decât bărbaţii (43.7% comparativ cu 28.3%) iar cu cât creşte venitul pe familie, cu atât creşte şi nemulţumirea faţă de cadouri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si eu am avut aceasi problema, tot primeam cadouri nedorite. am descoperit recent site-ul lista-mea . ro si am gasit astfel rezolvarea. de acum voi primi numai ce imi doresc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb