Sondaj naţional Genesis Property: munca de acasă sau la birou

A.D.
Comunicate de presă / 10 octombrie

Reîntoarcerea la birou a devenit un fenomen tot mai evident în acest an, iar angajaţii se adaptează treptat la modul de lucru de dinainte de pandemie. Peste 82% dintre angajaţi nu ar avea nicio problemă să lucreze zilnic de la birou, dacă angajatorul ar decide acest mod de lucru în viitor, arată un studiu Genesis Property.

Sondajul a fost realizat la nivel naţional, pe 1.168 de respondenţi. 49% dintre participanţi sunt de sex feminin, iar aproape 42% au un venit net mai mare de 5.000 de lei.

O parte dintre aceştia recunosc că nu le-ar fi uşor să renunţe la lucrul de la distanţă, dar s-ar adapta destul de rapid. Cele mai importante motive pentru care angajaţii sunt deschişi să revină mai mult sau complet la birou sunt separarea mai bună între job şi viaţa personală (45%) şi interacţiunea cu colegii (53%).

Mai mult de atât, dacă angajatorul ar impune lucrul la birou, mai puţin de 18% dintre angajaţi ar începe să-şi caute alt job remote sau hibrid sau ar alege să-şi dea demisia din rolul actual, se arată în comunicatul primit la redacţie.

"Asistăm încă de la începutul acestui an la un fenomen de revenire la stilul de lucru de dinainte de pandemie. Oamenii preferă să vină tot mai des la un birou care este acum mult mai modern decât acum câţiva ani şi care le oferă mult mai multe facilităţi. Noile spaţii susţin mai bine ca niciodată interacţiunea cu colegii şi sentimentul de apartenenţă la o comunitate, unde sunt împărtăşite valori comune", spune Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Schimbările în mediul de lucru post-pandemic nu sunt uniforme. Aproape 60% dintre angajaţi susţin că biroul lor a rămas neschimbat în ultimii 4 ani, peste 11% spun că spaţiul este mai mic acum, iar aproape 8% se plâng că au la dispoziţie mai puţine facilităţi decât înainte de pandemie.

Mai mult, peste 71% susţin că firma la care lucrează nu şi-a relocat sediul în ultimii 4 ani şi doar 13,6% spun că lucrează acum într-un sediu nou care este mai mare şi mai bine dotat. Aproape 27% spun că biroul actual nu este suficient de mare pentru nevoile echipei, iar peste 33% spun că are prea puţine dotări şi facilităţi.

Prin proiectul YUNITY Park, Genesis Property a transformat complet modul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea la birou. YUNITY Park oferă facilităţi şi beneficii unice, concepute pentru a îmbunătăţi experienţa oamenilor la birou.

Schimbările au deja un impact semnificativ asupra bunăstării oamenilor, contribuind în acelaşi timp la menţinerea competitivităţii companiilor pe piaţa muncii. Faza a doua a proiectului a fost finalizată anul trecut, în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro.

Potrivit comunicatului, sondajul a fost realizat de Genesis Property, companie fondată de antreprenorul Liviu Tudor, şi a analizat care sunt noile tendinţe în cerinţele angajaţilor, fiind desfăşurat în iulie - august 2024, la nivel naţional, prin platforma iVox.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. E o falsa problema care pleaca de la o falsa premisa si anume ca ar conta cumva ce crede angajatul despre munca de acasa sau de la birou, ca si cand nu ar fi sclav in ambele locuri in care lucreaza.

    Nimic mai fals. Suntem intr-un domeniu in care angajatorul dicteaza si angajatul se supune, e simplu.  

    Ce cred angajatul e cel mai putin important lucru din toate. Asa, procente poti analiza oricand dar ele nu sunt relevante.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb