SORIN CÎMPEANU: ''La examene nu există platforme care să ofere garanţia că cel care răspunde întrebărilor este cel care ar trebui să o facă''

G.U.
Miscellanea / 26 februarie 2021

''La examene nu există platforme care să ofere garanţia că cel care răspunde întrebărilor este cel care ar trebui să o facă''

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că fraudarea examenelor online este posibilă în acest moment, transmite Digi24. El a precizat că profesorii nu au fost pregătiţi pentru acest sistem şi nu există nici platforme securizate care să garanteze că cel care dă testul este cel care ar trebui să fie examinat. Totodată, ministrul susţine că sunt elevi şi studenţi care refuză să-şi pornească camerele video.

Sorin Cîmpeanu a făcut referire şi la cazul studenţilor din Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti care riscă să fie exmatriculaţi.

"În niciun caz nu trebuie stigmatizată o instituţie, o universitate, care a avut curajul să pună în evidenţă acest lucru. Din păcate, sunt convins că printre pierderile generate de predarea şi examinarea online se regăseşte şi această posibilitate de fraudare a examenelor online.

Dincolo de faptul că profesorii nu au fost formaţi, pregătiţi pentru a preda online, predare care diferă de la alcătuirea conţinutului şi până la evaluare, nu există nici măcar acele platforme securizate prin care să ai garanţia că cel care răspunde întrebărilor tale la examen este cel care trebuie să răspundă, notează sursa citată.

Există sisteme deja în câteva universităţi foarte cunoscute în lume care de 4-5 ani practică acest sistem de examinare, dar el necesită o platformă informatică de examinare, necesită pregătirea specială a cadrelor didactice pentru a uitiliza această platformă. Nu există în România.

Pentru o evaluare securizată în online nu suntem pregătiţi.

Sunt şi alte lucruri de natură juridică. Pentru a avea garanţia că cel care răspunde întrebărilor este într-adevăr elevul sau studentul care trebuie să răspundă, trebuie ca acela să fie de acord să dea control examinatorului asupra propriului laptop.

Au fost foarte multe situaţii în care au fost elevi sau studenţi care n-au acceptat să deschidă camerele.

Există o componentă a digitalizării educaţiei pentru care am avut negocieri inclusiv în cursul zilei de astăzi şi care este importantă nu numai prin prisma oportunităţii pe care ne-o oferă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, de a adăuga resurse financiare alocate educaţiei, ci şi prin prisma viitorului educaţiei, pentru că ne vom îndrepta către aceste forme de predare şi de examinare mult mai mult decât până acum, informează Digi24.

În domeniile care se pretează, vă garantez că se va merge către acest lucru şi digitalizarea va fi extrem de importantă", a afirmat ministrul Educaţiei, joi seară, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a precizat că în Ministerul Educaţiei există un responsabil cu digitalizarea educaţiei şi că ar trebui să fie chiar mai mulţi.

Aproape 50 de studenţi de la Facultatea de Drept ar putea fi exmatriculaţi

Aproape 50 de studenţi de la Facultatea de Drept din Bucureşti care se pregăteau pentru viitoare cariere în magistratură sau avocatură ar putea fi exmatriculaţi pe motiv de fraudare a unor examene.

Răzvan Dincă, decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, a spus că este o premieră în istoria unităţii şi că a fost şocat să constate amploarea fenomenului şi totodată organizarea studenţilor, care au profitat de pandemie şi de sistemul de examinare online creând grupuri de comunicare paralele în care rezolvau în comun subiectele de examen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb