Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că infrastructura de transport din România are o importanţă strategică, apreciind că din acest motiv trebuie accelerată implementarea tuturor proiectelor şi trebuie aplicate sancţiuni acelor constructori care nu înţeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari, informează news.ro.
"Infrastructura de transport din România are o importanţă strategică! Situaţia din Ucraina dovedeşte că fără rutele de transport, navale, feroviare şi rutiere româneşti, contextul geopolitic în ansamblu ar fi mult mai dificil. Tocmai de aceea trebuie să accelerăm implementarea tuturor proiectelor de infrastructură şi să aplicăm sancţiuni acelor constructori care nu înţeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari", a scris Grindeanu pe Facebook.
El anunţă că va verifica şantierele şi că nu va ezita să ia măsuri împotriva celor care întârzie.
"Voi verifica în continuare şantierele şi nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie sau blochează nejustificat lucrările", precizează ministrul Transporturilor.
MinistruMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat miercuri că lucrările de pe şantierul liniei de cale ferată Apaţa-Caţa, parte a Coridorului feroviar Rin-Dunăre înregistrează un "progres extrem de slab", ajungând la doar 17,5%.
"Am solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare să se finalizeze la sfârşitul anului viitor", arată Grindeanu. "Trebuia să aducă acele maşinării mari, care fac tunele, într-un final, acel tunel va fi - într-un final, când va fi gata - cel mai lung din România, au adus două din patru. Până la sfârşitul anului vor aduce şi celelalte două, după care vor intra efectiv la săparea acelor tunele. Eu nu sunt mulţumit de ce s-a întâmplat până acum", a declarat el.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2023, 15:58)
Adica nu o dezvoltam pentru noi ci pentru razboiul din Ucraina.Rau am ajuns.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2023, 16:59)
Asta înseamnă că nici nu vom avea prioritate la utilizarea lui.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2023, 07:47)
Da, o sa te depaseasca un tanc cu flashuri la 130 km/h. Dumneata esti trolule desemnat sa te ocupi de Bursa? Haur sau CCCP?
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2023, 10:17)
Parihotule, esti mandru ca tirurile romanasti stau la cozi kilometrice in timp oe atii trec ca gandul si ca nu verifica nimeni, decat pe romani, daca nu e depasita greutatea si daca sunt asigurati?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2023, 08:04)
doar autostrada Sibiu- Deva se prabuseste incepind cu darea in folosinta,,,acum podul de la Braila....ati taiat toti copacii de pe marginea soselelor care tineau terasamentul iar acum soselele se prabusesc incet, ingustati soselele cu cite 10 cm la fiecare reasfaltare....tara de 2 lei....iar cu razboiul si soselele care erau mai acatarii le fac praf miile de camioane grele.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2023, 10:08)
Iar asfaltul turnat pe podul de la Braila a inceput sa faca valuri,de ma intreba cel mic,daca podul sta sa cada in Dunare.Halal infrastructura!Cum sunt politicienii asa arata si tara.Se vede mergand prin tara de la o posta,ce este facut de bugetari si ce este de privat.