Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor: "Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri"

D.R.
Politică / 22 august 2023

Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor: "Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că, personal, este de acord cu impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri şi că este de acord cu taxa pe lux, informează news.ro

Ministrul a explicat că, dacă România nu se va încadra în ţinta de deficit, va plăti o amendă de 0,5% din PIB, iar acest lucru ar afecta lucrările mari de infrastructură, menţionează sursa citată.

Sorin Grindeanu a declarat: "În acest moment trebuie să iei anumite decizii. De ce? Pentru că dacă vom continua în acelaşi mod, nu ne vom înscrie în ţinta de deficit. Dacă nu ne înscriem în ţinta de deficit, avem suspendate fondurile europene şi plătim amendă 0,5 la sută din PIB. Eu, ca ministru al Transporturilor, să ştiţi că nu îmi permit să trec printr-o perioadă în care am avea suspendate fondurile europene. Nu există proiect în România, în momentul ăsta, pe transporturi, proiect major, care să nu fie finanţat din fonduri europene. Ar însemna că toate lucrurile se stopează. Eu nu pot să susţin aşa ceva. Atunci trebuie luate anumite decizii", conform sursei citate.

Ministrul Transporturilor a adăugat: "De fiecare dată, ministrul Finanţelor, indiferent cine e el, vine şi spune: dacă avem această decizie, avem impact bugetar de atât şi în coaliţie se va lua acea decizie. Nu ştiu să vă spun ultimele lucruri. Cert este că nu putem continua în acest mod, fiindcă nu vom respecta acea ţintă de deficit. Susţin total impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri, dar e părerea mea. Susţin impozitarea şi creşterea impozitului pe transferul profitului în afara ţării. Nu ştiu dacă nu trebuie calculat dacă şi la noi n-ar fi bine să aplicăm ce au făcut italienii acum vreo două săptămâni şi anume impozit pe profitul băncilor. Am spus că trebuie văzut. Sigur că o să iasă domnul Isărescu şi o să ne spună că nu e bine, dar eu zic că trebuie să ne uităm mai atent", potrivit sursei citate.

Sorin Grindeanu a precizat: "E un fel de impozit pe lux, o taxă pe lux. Eu, ca om de stânga, sigur că sunt de acord cu aşa ceva. Să nu spună cineva care are casă de peste 500.000 de euro că dacă îi pui impozit de 0,5% e sărac, că nu-i sărac. Şi are maşină de 75.000 de euro. Nu-i sărac", transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Un alt balon de incercare... Am mai avut di-scursuri din astea la inceputul anului de la Heius cand si-a parasutat soldateii in holurile OMV sa caute evaziunea fiscala.

    1. ...

    Pe cand si impozitarea bugetarilor? Impozitarea cu 100% a tuturor privilegiilor, tichetelor, bonurilor si sporurilor?

    Cu afaceristii autohtoni care invart milioane de euro, vile si masini de lux, dar au numai firme pe pierderi in Romania, ce faceti? Cand ii taxati la averi? 

    Scuze, am uitat! Le taxati automobilele de lux cu 100 de euro pe an! 

    Sunteti prosti daca credeti ca poporul este prost!

    prostii comuniste

    BCE ,coordonat cu FED din SUA ,si simultan cu alte banci centrale au marit intr un ritm mare si mult dobanzile de la toate instrumentele de politica monetara . Toate bancile din UE (si din alte parti) practica dobanzi care sunt ancorate in dobanda cheie BCE ,deci au urmat crescator rata cheie BCE . Asa ca la nivel retail ,absolut automat s a simtit o crestere a dobanzilor oferite de banci spre 7% ,desi bancile nu au crescut marja lor .

    Nu a fost la initiativa bancilor ,chiar au facut intampinari si proteste impotriva acestei cresteri rapide si simultane a tuturor dobanzilor . De ce sa invinovateasca guvernele Europei bancile ,de ce sunt ele tap ispasitor si toata lumea vrea sa suprataxeze bancile ?! Guvernul italian a venit cu cvasi explicatia ca vrea sa ajute debitorii ipotecari cu aceasta suprataxa ,dar sunt sanse mari sa suprataxeze bancile si ulterior sa nu ajunga sa mai ajute imprumutatii . Precis exista si alte metode de a ajuta pe debitorii ipotecari decat confiscarea profiturilor bancilor . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb