SORIN GRINDEANU: Ordonanţa de Urgenţă 13 privind modificarea Codului Penal va fi abrogată

Dumitru Coman
Politică / 4 februarie 2017



Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu

Actualizare 22:16 Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvînt al Administraţiei Prezidenţiale: "Este un pas important spre normalizare"

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a declarat, ca reacţie a anunţului făcut de Sorin Grindeanu, că acţiunea Executivului este "un pas important spre normalizare".

Dobrovolschi a afirmat: "Aş vrea să spun că este un pas important spre normalizare. Se face, într-adevăr un pas important pentru a corecta situaţia creată. Guvernul a geşit flagrant şi Guvernul este cel responsabil să rezolve această criză. Oamenii care protestează au nişte cerinţe legitime, nişte cerinţe democratice şi tocmai de aceea domnul Preşedinte vrea să transmită acest lucur foarte clar: Guvernul trebuie să înţeleagă că cetăţenii nu acceptă nimic mai puţin".

---------

Actualizare 21:35 Grindeanu: "Ministrul justiţiei îşi asumă consecinţele"

Premierul Sorin Grindeanu a mai spus, în cadrul declaraţiei sale la Palatul Victoria, că ministrul Justiţiei "îşi asumă consecinţele" pentru situaţia creată, fără a explica însă dacă acest lucru înseamnă demisia sau remanierea lui Florin Iordache.

Grindeanu a mai adăugat: "Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel că după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament. De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a va spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor. Vă mulţumesc, o seară bună".

---------

Actualizare 20:33 Sorin Grindeanu a anunţat retragerea OUG 13 privind modificarea Codului Penal: "Nu doresc să dezbinăm România"

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat astăzi, la Palatul Victoria, că Ordonanţa de Urgenţă privind Modificarea Codului Penal va fi abrogată/prorogată mâine. Acesta a motivat decizia spunând că nu doreşte "dezbinarea ţării".

Premierul a folosit în declaraţia sa de presă atât cuvântul abrogare, cât şi prorogare, două cuvinte care nu sunt sinonime. Abrogare înseamnă desfiinţarea unei legi, pe când prorogare înseamnă amânarea adoptării acesteia.

"Mâine vom face de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea OUG", a declarat Sorin Grindeanu, adăugând: "vom găsi calea legală - abrogare/prorogare - ca să nu intre în vigoare această ordonanţă".

Premierul ţării noastre a spus următoarele: "Am ascultat şi am văzut şi am auzit în aceste zile foarte multe opinii, venind din partea colegilor mei de partid, colegi din coaliţie, colegi de politică, de la partide de opoziţie, opinii de la oameni simpli, vocea străzii".

Acesta a adăugat: "Nu vreau să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. România, în acest moment, prin ce se întâmplă, pare ruptă în două, e ultima mea dorinţa să se ajungă la aşa ceva".

Grindeanu a mai spus: "În acelaşi timp vreau să vă spun că tot ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi nu au fost puse în practică e normal ca în cel mai scurt timp să-şi găsească transpunerea în cadrul legal. Pe de altă parte, dincolo de mitinguri - am văzut poziţiile oamenilor, unele argumentate, altele nu, ideea e că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte, membrii noştri ne îndeamnă să continuăm".

---------

Actualizare 20:13 Co-preşedintele ALDE, Călin-Popescu Tăriceanu, a anunţat acum câteva minute, în direct la România TV, că OUG 13 va fi retrasă.

---------

Premierul Sorin Grindeanu va face în această seară, la ora 20:20, declaraţii despre OUG de modificare a Codului Penal, fiind luată în calcul inclusiv abrogarea acesteia, sub presiunea străzii. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a decis să se întâlnească cu premierul şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu "pentru a le propune o ieşire din impas", potrivit unei declaraţii a preşedintelui PSD pentru DC News, făcută cu o zi înainte de protestele de duminică, la care sunt aşteptaţi 1.000.000 de oameni în toată ţara.

Liviu Dragnea a declarat, citat de DCNews: "O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă".

Preşedintele PSD a adăugat că face acest lucru pentru a-i convinge pe membrii şi simpatizanţii PSD să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile.

Liviu Dragnea a mai spus: "Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie sorosistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas".

Domnia sa a mai precizat: "Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie".

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, citat de Digi24: "Eventuala adoptare a decizei de abrogare ne va permite să avem o discuţie serioasă cu societatea şi întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca ţară".

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. se pare ca ati cedat sub greutate. Grinda ar trebui intai calculata static si dupa aceea montata, nu viceversa...

    ATI MANCAT BATAAAIEEE!

    IOHANNIS nu-i Presedintele MEU : e doar un SAMSAR de CASE care umbla de COLO-COLO prin STRAINATATE ==>Ii UREZ GHINION pt ca e IPOCRIT si are RELE INTENTII; -==>CASA cu BANCA RAIFFEISEN sa revina BATRANILOR cu care te tot judeci;

    Opreste scandalul, altfel am sa te BLESTEM cu lumanari VERZI sa-ti PIERZI TOATE casele. 

    Desi te-am VOTAT in 2014, TU NU mai ESTI PRESEDINTELE MEU. 

    AI obtinut ce ai dorit RENUNTA la 'GUVERNUL MEU' sau voi INVOCA impotriva ta FORTA NEAGRA a NATURII! 

    Esti un IPOCRIT care FURI CASELE BATRANILOR! 

    TU nu mai ESTI PRESEDINTELE MEU . EST un OPORTUNIST care o sa vinzi FMI_ului ROMANIA precum BASESCU!

    EU VREAU LINISTE in TARA si PROSPERITATE: doar atat! 

    1. mai bine-l injurai de ma-sa ca la case tine ca la copiii lui

      pentru cumparare de case cu acte false si fals in acte si inscrisuri exista gratiere in ordonante?

      intreaba un procuror

      in timp ce lumea striga in fig el merge in strainate si sta la hoteluri scumpe. Daca pica guvernul asta o sa numeasca 'Guvernul Meu' si o sa se plimbe mai departe pt ca o sa-i mareasca bugetul Administratiei prezidentiale. si fonduri europene zero osa mai atraga

      Daca guvernul lui nu o sa atraga fonduri europene nu-i bai ca cine nu munceste nu greseste si merita sa fie promovat.Daca ceva nu se rezolva de la sine nu trebuie sa-ti mai bati capul cu ea asa si cu guvernul lui.O sa fie zero coruptie, zero realizari

      Cetatene tu nu stii ca politicienii in general sunt imuni la blestemele poporului? Ca daca n-ar fi fost ar fi murit pana acum toti in frune cu Iliescu si Basescu.

      Sa stii ca pe politicieni, pe popi si pe interlopi de geaba-i blestemi ca astia au imunitate si la blesteme,  

      _DNA sa va vina sa te ia

      _Si pe tine KLAUSE 

      _HOT de 6 KASE! 

      _N-o sa ma-intristez DELOC

      _Daca-o lua vreuna FOC!  

      Ca sa fim ECHIDISTANTI macar nevasta presedintelui ar trebui saltata de DNA pentru actele prin care a luat casa din Sibiu.

      Daca NU CADE IOHANNIS la PACE dupa ABROGAREA Ordonantelor, atunci N-AVETI decat sa faceti un MITING de SPRIJINIRE a GUVERNULUI, dar asta doar dupa ce DISCUTATI cu IOHANNIS la COTROCENI

      Daca Presedintele vrea cu orice pret sau in orice mod sa t

      Tranteasca Guvernul atunci organizati un miting la fel de 'LEGAL' ca ala din Piata Victoriei! 

      Oare vrajitoarele Melisa si Vanesa ce parere au? Le intereseaza mai mult Gratierea sau Programul PSD de Guvernare?

      Daca Iohannis e hot, Dragnea si ai lui au dreptul sa ne minta si sa fure ?!?

      pai daca v-au marit salariile si au eliminat taxe inseamna ca v-a furat; eu cetatene am nevoie de BANI chiar daca ar veni de la LUCIFER! cine imi da BANI, MUTUL?

      Toti hotii, hoatele si chiar Iohannis sa plateasca>DNA sa vina sa ii ia!

      Iohannis s-a suparat ca Guvernul i-a taiat BANI de la Administratia Prezidentiala.De aici tot scandalul.Vedeti voi tot BANUL CONDUCE!

      Vorba aceea:"BANUL, OCHIUL DRACULUI"! 

    Grindeanu a spus: "excluzând poate acel prag".

    Cuvântul "poate" trebuie eliminat. Pragul TREBUIE să rămână, conform CCR și Comisiei de la Veneția. Poate trebuie adăugate mai multe, pentru diferite grade de gravitate. Poate corelată valoarea lui cu alte legi și motivată alegerea lui. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb