Sorin Oprescu, adus la DNA

Alexandru Costea
Anticorupţie / 17 septembrie 2015

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, este adus astăzi din arest la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, transmit surse din presă.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, el este adus pentru a asista la percheziţia informatică.

Sorin Oprescu se află în arest preventiv după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins luni contestaţia împotriva deciziei instanţei inferioare de a emite mandat pe numele său.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar", susţin procurorii DNA.

DNA menţiona că, în baza unei înţelegeri prealabile cu conducătorul unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi Mircea Octavian Constantinescu - director în Primăria Municipiului Bucureşti, fostul şofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, şefii Centrului Cultural ''Palatele Brâncoveneşti'' - Florin Şupeală şi Ruxandra Petroi Avasiloae, precum şi omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Ulterior, aceştia au primit şi ei mandate de arestare preventivă.

De asemenea, Bogdan Popa, director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, şi Romeo Albu au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a dus unde unde a fost sustinut de complicii lui; si nu unde ar merita, si nici unde doresc acesti pretini ai lui sa-l vada. In acest moment mii de persoane se roaga. In acest moment sute sau mi de persoane complice sau implicate in infractiuni cu acest puscarias se roaga. Nu se roaga insa ca acest infractor sa traiasca ; se roaga ca sa opresu sa crape, ca sa nu apuce sa sifoneze tot ce stie, si sa-i traga si pe ei la puscarie... De aceaia puscariabili se zvarcolesc si arunca in joc toate resursele de care dispun; in absolut toate structurile statului.... Findca daca s-ar aplica legile efectiv in romania; ar fi necesar sa se mai construiasca inca cel putin 500 000 de locuri la peliprava. Daca luati toti spagarii din primariile romaniei; toate cadrele medicale; pe cei din invatamant; din justitie; din vami din politie, si din absolut toate institutiile staului si nu numai...cum ar fi inspectori, ingineri constructori, patronii si directorii din unitatile de productie alimentara, medicante, farmacii, regii etc se depasete milionul de puscariabili. Si stiti care e culmea ca toti acestia ar considera ca oprescu merita macar vreo 10-20 de ani de puscarie...

    - Deci; multa sanatata dom primar la belu sau la peliprava! tie si acolitilor tai!!! Amicii tai se roaga pentru tine impreuna cu toate ghicitoarele in palme din romania sa faci mcar un atac cerebral ca sa ramai definitiv mut; daca un infarct fatal nu ti se potriveste inca... Oprescule fi fara grija ca se va gasii o armata de bocoitoare si de casaca gura care sa te petreca pe ultimul drum; unii din curiozitate, altii de bucurie si altii din obligatie.... O sa se spuna si despre tine ca despre vadim: ''despre morti numai de bine..'' Deci; mort sa te vedem, dar nu inainte de a vomita tot ce stii; si tu dom doctor chiar esti o intreaga enciclopedie ambulanta a infractiunii si a infractorilor penali, nicidecum un fistecine oarecare...

    Opescu stie mult prea multe si sistemul il va puapa in cur ca pe mubarak; ca sa nu vomiteze tot borhotul. Dupa aceia il vor opera de apendicita; apoi de hemorizi, ii vor pune si niste plombe; apoi ii vor monta ceva implanturi mamare, iar dupa ce il vor opera si de varice si il vor unge cu vasilina la evacuare il vor pune in liberate definitv pe motiv ca ar fi un pic insarcinat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb