Sorin Oprescu, cercetat de procurorii anticorupţie

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2006

Procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) au întocmit un dosar penal care îl vizează pe prof. dr. Sorin Oprescu, ne-a declarat, ieri, avocatul Ministerului Sănătăţii Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea a precizat că Ministerul Sănătăţii a primit înştiinţare oficială de la DNA, datată 6 februarie, în care este anunţat că s-a format un dosar penal, anchetatorii solicitînd noi probe în susţinerea acuzării. Piperea a precizat că acest dosar a fost întocmit în urma unei plîngeri penale pe care Ministerul Sănătăţii a înaintat-o, pe 30 ianuarie, procurorilor anticorupţie. Gheorghe Piperea a menţionat: "Plîngerea penală se referă la eventuale fapte de corupţie de care s-ar face vinovat Sorin Oprescu şi este urmarea unui raport de control efectuat de Departamentul de Audit şi Control din cadrul Ministerului Sănătăţii la Spitalul Universitar. Acest raport a constatat mai multe nereguli la Spitalul Universitar timp de 11 ani .

O primă neregulă constatată se referă la un contract de antrepriză, încheiat în 1994, privind renovarea spitalului, în valoare de 3,5 miliarde lei vechi. "Acest contract încă mai exista în 2005, deci încă se mai renovează Spitalul Universitar. După 11 ani, acest contract a fost modificat de 17 ori, fără să existe nici un fel de procedură de licitaţie sau de achiziţie publică, iar în 2005 valoarea acestui contract ajunsese la 377 miliarde lei vechi, deci de peste 100 de ori mai mare decît valoarea iniţială", a precizat avocatul Piperea.

O altă neregulă se referă la faptul că în cadrul spitalului au fost înfiinţate trei rezerve de lux, administrate de o societate comercială (se pare firma unui doctor irakian), în care sunt internate persoane importante, care plătesc 100 euro pe zi. Piperea a afirmat că societatea respectivă foloseşte rezervele în scop de garsonieră, fără a exista un contract legal încheiat cu Spitalul Universitar.

Gheorghe Piperea a adăugat că, în momentul în care procurorii vor începe urmărirea penală împotriva lui Sorin Oprescu, Ministerul Sănătăţii se va constitui parte civilă în proces şi va calcula prejudiciul care a fost adus spitalului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb