Şoşoacă respinsă de protestatari

T.B.
Miscellanea / 21 ianuarie

sursa foto: ştirile protv.ro

sursa foto: ştirile protv.ro

În ciuda aşteptărilor unui protest masiv al fermierilor şi transportatorilor, care a primit autorizaţie de la Primăria Capitalei, duminică dimineaţă când ar fi trebuit să înceapă, în Piaţa Constituţiei nu era decât un singur tractor, conform relatărilor de la faţa locului. Senatoarea Diana Şoşoacă, care a obţinut autorizaţia de la Primăria Generală a Bucureştiului, se pare ca nu s-a consultat cu protestatarii, de vreme ce ei nu au participat. Observatorii au interpretat această lipsă de participare ca un mod prin care transportatorii se distanţează de Diana Şoşoacă, un discurs violent, o vehemenţă ieşită din comun, cu reacţii extreme, deseori de foarte prost gust, care a încercat să confişte politic, un protest de natură mai degrabă economică, dar în orice caz fără nicio legătură cu partidul ei.

Organizat de fermieri şi transportatori, protestul a fost autorizat de Primăria Capitalei să aibă loc în intervalul 09:30 - 22:00, anticipându-se participarea a 200 de tractoare şi camioane, alături de 5.000 de persoane. Avocatul Mircea Bogdan Petre a fost desemnat organizator, iar implicarea controversată a senatoarei Diana Şoşoacă a adus o notă suplimentară de tensiune evenimentului.

Evenimentul a avut loc în Piaţa Constituţiei, conform autorizaţiei, iar traseul vehiculelor a fost planificat să înceapă pe Şoseaua Alexandriei şi să se încheie în centrul capitalei.

Controversele au început să se desfăşoare odată cu declaraţiile contradictorii ale organizatorilor şi autorităţilor. Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a dezvăluit că doar un singur autovehicul a primit permisiunea de participare, sugerând că evenimentul nu va avea impact semnificativ asupra traficului şi vieţii în oraş.

Organizatorul Bogdan Petre a acuzat propaganda negativă făcută de prefect pentru participarea scăzută şi a respins ideea că protestul ar avea conotaţii politice. În schimb, Diana Şoşoacă a solicitat protestatarilor să furnizeze date personale către partid, insistând că aceştia sunt organizatorii şi că vor lua măsuri împotriva oricărui partid sau individ care îşi bat joc de manifestanţi.

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), protestul era organizat să se desfăşoare între orele 6,00 şi 6,30 are loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR) pe şoseaua Alexandriei, pe banda 1 de circulaţie, segmentul cuprins între şoseaua de centură şi şoseaua Bucureşti - Măgurele.

Între orele 6,30 şi 7,00 ar fi avut loc deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: şoseaua Alexandriei - Calea Rahovei - stânga pe bulevardul Tudor Vladimirescu - dreapta pe Calea 13 Septembrie - stânga pe bulevardul Libertăţii - Piaţa Constituţiei. Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic.

Mijloacele de transport folosite ar fi trebuit îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea din Piaţa Constituţiei).

Între 8,30 şi 9,30 aveau acces, pe cale pietonală, participanţii la protest. Între orele 9,30 şi 22,00 ar fi avut loc mitingul de protest, iar între 22,00 şi 23,00 are loc defluirea participanţilor.

Aceste coordonate erau valabile pentru toate cele trei zile în care este autorizată manifestaţia, arată PMB.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi că autorităţile locale au aprobat organizarea unui protest, duminică, luni şi marţi, în Piaţa Constituţiei, cu participarea a 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor.

Protestul fermierilor şi transportatorilor, cu toate aşteptările şi controversele sale, s-a materializat într-un eveniment cu participare sub aşteptări şi cu o dinamică politică şi socială neaşteptată. Această experienţă ridică întrebări cu privire la modul în care influenţele politice pot să impacteze protestele civice şi cum comunicarea contradictorie poate influenţa mobilizarea cetăţenilor. În pofida absenţei masive, acest eveniment va rămâne în atenţia opiniei publice datorită caracterului său neobişnuit şi complexităţii situaţiei.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. ...

    Nu numai Sosoaca dar si toti cei care au vrut sa se lipeasca politic de niste proteste dar care au pierdut la nivel de imagine cu exceptia PNL ce nu s-a atasat de acesti politicieni deveniti perdanti si nici nu a dorit sa se lipesca de protestatari . Cinste lui Cuca .

    1. ...

      voteaza tu cu orban B. fara sa stii .

    ȘI Plicușor a umplut USR-ul de glorie. :

    pacat, au ratat o ocazie majora. alt doilea aviz nu o sa il mai primeasca.

    cele 2 romanii nu se intersecteaza nici acum la greu.

    mult succes cu falimentele, se gaseste de lucru in italia spania grecia asteapta cu bratele deschise. 

    1. Putlerismul șoșoacei nu e prea atractiv. Ăia din stradă vor să câștige bani în România, n-au putlerisme în agendă.

      daca ar fi numai asta ar fi fost cit de cit ok dar vezi cine este prietenul apropiat din romania si dintre vecinii ei cu moscova si intelegi pe cine nu trebuie sa votezi .

      deasupra vedem 2 din specialistii securitatii haha

      La cât tupeu are șoșo în fața uniformei, e clar în spatele cui stă Securitatea.

    Manevrele astea ma fac sa votez cu Sosoaca !

    1. Eh, vorbești la supărare. Putler nu-i iubit nici în Soviet.

    Daca e democratie pot vota cu cine vreau, azi am simpatie pentru dna. Sosoaca .

    1. Mai spune o data ca sa para ca esti doi!

      Până mâine-i trece.

    Nimeni nu spune ce inseamna discurs violent , adica sa spui adevarul ? o eticheta ca multe altele !

    1. Adevarul e dincolo de noi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb