Soţul Alinei Bica, cercetat de DIICOT sub control judiciar

E.D.
Anticorupţie / 3 iunie 2015

Soţul Alinei Bica, cercetat de DIICOT sub control judiciar

Actualizare DIICOT: Mircea Bica, suspectat de evaziune fiscală cu prejudiciu de 88.000 lei

Procurorul Cătălin Borcoman, şeful DIICOT Braşov, a declarat, astăzi, înainte de audierea lui Mircea Octavian Bica că, în cauză există bănuiala rezonabilă că suspectul Mircea Octavian Bica a comis prin intermediul societăţii sale două infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 88.000 de lei şi o tentativă la infracţiunea de evaziune fiscală, potrivit surselor din presă.

"Faptele sunt comise în legătură cu una din societăţile unui alt suspect. Gruparea care este cercetată şi care este compusă din mai multe persoane fizice şi persoane juridice utiliza pentru activităţile ei un număr de trei societăţi comerciale care beneficiau de lucrări publice pentru a scădea impozitul pe profit şi TVA. Au fost înfiinţate două societăţi de tip conductă şi încă o societate de tip fantomă prin intermediul cărora erau înregistrate operaţiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate în cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin retrageri de numerar efectuate la ATM-uri ale unor unităţi bancare", a declarat şeful DIICOT Braşov.

El a explicat că ancheta a pornit ca urmare a unei sesizări formulate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, cu care a colaborat, procurorii solicitând de-a lungul anchetei o serie întreagă de controale, prejudiciul estimat până acum fiind de circa 3,4 milioane de lei.

"Soţul Alinei Bica nu este implicat în activitatea grupului şi în circuitul evazionist, cu firma sa a relaţionat cu una din societăţile care are implicare în grup. În acest moment se efectuează audieri şi măsurile preventive vor fi adoptate după finalizarea audierilor. Firmele principale ale grupului aveau ca şi domeniu de activitate construcţiile şi celelalte, practic, erau firme care nu aveau obiectiv de activitate, declarativ tot construcţii. În acest caz sunt audiate în total un număr de 11 persoane", a mai spus şeful DIICOT Braşov.

(A.C.)

-------------

Actualizare 14:00

Mircea Octavian Bica, soţul fostei şefe a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Alina Bica, audiat azi de procurorii DIICOT Braşov, a fost pus sub control judiciar, potrivit surselor din presă.

(Alexandru Costea)

--------------

Mircea Bica, soţul fostei şefe DIICOT Alina Bica, va fi adus la audieri pentru a fi audiat, într-un dosar în care procurorii DIICOT Braşov fac 10 percheziţii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit surselor din presă, percheziţiile au loc la sediile mai multor firme suspectate că au prejudiciat statul prin înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni fictive.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In primul rand cred ca am ajuns foarte ipocriti. Acea minoritate care constituie

    "leader"-ii de opinie. Ei sunt minoritari, dar sunt ipocriti. Viseaza sa ia locul celorlalti care sunt acum in functii. Nici acum nu este clar ca toti cei care conduc si administreaza, care au decizia in mana lor, de orice fel ar fi aceasta decizie, impreuna cu avocatii si firmele de contabilitate asociate, sunt prin excelenta corupti? Ca toti au o singura menire, isi castiga existenta din singurele directii profitabile, anume spalarea banilor si evaziunea fiscala? Daca nu ai "acoperire", "spate", ca firma de contabilitate sau cabinet de avocatura, nu ai clienti "grasi", adica dintre cei care-si permit sa plateasca sute de mii de euro pentru diverse procese, invarteli, transferuri, conturi off-shore, etc.? Chiar credeti ca exista vreunul din membrii comisiilor ANRP care sa nu fie "omul" cuiva, adica pionul pus acolo reprezentand vreun sacal imobiliar, vreun avocat-om-de-afaceri care sa aibe "spate" serios? Adica credeti ca oamenii acestia au trait din salarii? Adica isi permit masini, apartamente in strainatate, vacante scumpe de care auzim la televizor, din salarii si bonusuri? Nu, isi permit aceste lucruri din furt si din comisioane primite datorita organizarii de grupuri infractionale. Ei, sotii lor, firmele lor, etc. Isi platesc functiile prin sponsorizarile catre partide, isi pun oameni prin consilii de administratie si prin comisii, secretari de stat, consilieri si tot felul de functii de genul acesta, apoi sug de la tzatza bugetului national cat pot. Cand sunt prinsi, fac pe prostii, isi vand colegii, isi santajeaza colegii. Atat, asta-i marele castig al revolutiei, libertatea de a fura, a minti, a corupe si a parveni. Pardon, mai este si libertatea de a pleca daca nu-ti convine. Buna si asta, pana la urma, macar asta... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb