Spania - peste 500.000 de imigranţi clandestini ar putea fi înregistraţi

Virginia Balcu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2004

Peste 500.000 de imigranţi clandestini ar putea beneficia de un proiect al guvernului socialist spaniol, care va oficializa prezenţa persoanelor fără acte care demonstrează că au un contract de muncă, au anunţat principalele două sindicate din Spania, CCOO şi UGT. Circa 800.000 pînă la un milion de străini, în special latino-americani şi maghrebieni, se află clandestin în Spania - a cărei populaţie totală se ridică la 42,7 milioane de persoane -, conform celor două sindicate.

CCOO şi UGT apreciază că cel puţin 500.000 dintre clandestini lucrează la negru. "Dacă vor fi în măsură să aducă un document care să le certifice activitatea, vor putea beneficia de un program de reintegrare socială a imigranţilor pe care guvernul intenţionează să-l lanseze din septembrie", a precizat Jesus Perez, oficial al UGT.

Sindicatele apreciază această iniţiativă deoarece "abordează imigraţia din punct de vedere al pieţei forţei de muncă şi nu ca mai înainte, din punct de vedere politic şi al securităţii", a declarat Perez.

"Este o modalitate de a ataca economia paralelă, care reprezintă 20% din Produsul Intern Brut al Spaniei", afirmă responsabilul cu probleme de imigraţie la CCOO, Julio Ruiz.

Secretarul de stat pentru imigraţie, Consuelo Rumi, anunţa la sfîrşitul săptămînii trecute că guvernul va reglementa situaţia muncitorilor clandestini demonstrînd "relaţia lor cu piaţa muncii", în cadrul unui program de integrare socială a imigranţilor.

Spania este considerată ca fiind una din principalele porţi de imigraţie clandestină în Europa. Conform lui Consuelo Rumi, 23% dintre clandestinii care reuşesc să intre în Europa intră prin Spania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb